Sport Hírek

2007.08.07. 10:25

A fiatalokban bízik az edző

Az extraligás Phoenix Mecano-Kecskeméti RC röplabdázóit Karagics Mátyás készíti fel a következő bajnoki szezonra. A rutinos edző szerint Kaszap, Schulcz és Nacsa nem hiányzik majd a csapatból, Rapi viszont igen.

B. K.

- Az előzőnél gyengébb, vagy erősebb csapattal kezdte meg a bajnoki felkészülést? – kérdeztük Karagics Mátyást. 
A kezdő hatosunk nem gyengébb, mint a tavalyi. A távozók közül Kaszap Tamás és Schulcz István nagyon tehetségesek, de a hiányuk oly nagymértékben nem érinti a kezdő gárda összetételét. Nacsa Gáborral semmilyen körülmények között nem szerettünk volna szerződést kötni. Neki sem a magánéletben, sem a csapatkohézióban nem voltak pozitívumai. Önző módon játszott, a csapatszerkezetbe nem illett bele. Akit sajnálok, hogy távozott, az Rapi Róbert, de őt is megpróbáljuk pótolni.

– Kivel pótolja a távozó ütőt?
A feladó Tóth Gábor mellé igazoltunk egy másik Tóth Gábort is. Kaposvárról érkezett, ott a térdsérülése miatt keveset játszott, de a bajnok Kazincbarcikával kezdÕ volt. Olyan játékos, aki mind technikailag, mind felfogásban nagyon sokat segíthet rajtunk.

– Mit gondol a két fiatal tehetségről, Csoma Krisztiánról és Németh Ferencről?
Csoma egy jó felkészüléssel, a tavalyinál több játéklehetőséggel nagy hasznunkra lehet. Ugyanez igaz Némethre is.

– Várható még új igazolás?
Jó lenne, mert komplett ugyan a csapat, csak kevesen vagyunk. A napokban nézünk meg egy szerb játékost.

- Sokadik csapatával kezdte meg a felkészülést. Ezt a mostanit hová sorolja?
Voltak, amikor kiemelkedő játékosokkal készülhettem, és voltak gyengék is, akikkel a végén egészen jól szerepeltünk. Amikor másodszor lett bajnok a KRC, előzőleg el sem tudtam volna képzelni, hogy dobogóra kerülünk. Szegeden egy hónapig hat játékossal készültem és a végén majdnem megnyertük a bajnokságot. Rutinos edzőként nem nyomasztanak különösebben az elvárások. Látom a hibákat, van időm kijavítani. Leginkább a fiatalok okozhat-nak meglepetést.

- A további program?
Kaotikus állapotok uralkodnak a szövetségben. Csak augusztus 13-án kezdik meg a versenynaptár kialakítását, nem tudjuk, hogy mikor rajtol a bajnokság. Három tornán veszünk részt: Dunaújvárosban, Nagybányán, valamint a kecskeméti  Hírös-kupán. Az első igazán komoly megmérettetés a Tenerife elleni kupameccs lesz.

Címkék#sport
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!