Sport Hírek

2007.06.26. 11:05

Élvonalban a megyebeli lovasok

A Bács-Kiskun Megyei Lovas Szövetség elnöke, Mondok József megválasztása óta szorgalmazza a szakágankénti megyei bajnokságokat.

P. S.

A megyei bajnokság lehet a bázisa az utánpótlásképzésnek, hiszen így a fiatal versenyzők is lehetőséget kapnak, hogy öszszemérjék tudásukat és minél többet fejlődjenek.

E törekvésnek köszönhetően az utóbbi időben komoly fejlődés történt a megyei díjugrató sportban. Az országos statisztikában tavaly Bács-Kiskun ötvenhárom versenynappal a második lett – tudtuk meg a szövetség Izsákon tartott elnökségi ülésén Tóth Balázs díjugrató szakreferenstől. Hozzátette, hogy e sportágban olyan helyszínek alakulnak ki, amelyek alkalmasak nemzetközi és nemzeti versenyekre. Ilyen Kecskemét és Kiskunhalas.

Utóbbi városban a legközelebbi rangos verseny június 29- július 1. között lesz. Bács-Kiskun a fogathajtó sport „közepe” – hallottuk a megbeszélésen. Izsákon szeptember 28-30. között immár 15. alkalommal rendezik meg a magyar fogathajtó-bajnokság országos döntőjét. A régiók döntője pedig Felsőlajoson lesz október 12-14 között. Egyébként a megyében valójában szinte minden hétvégén van valamilyen lovasverseny.

A fogathajtók és a díjugratók eleget tettek a szövetség kezdeményezésének, miszerint minden szakág írjon ki megyei bajnokságot. A legutóbbi versenyidényben ezeken legjobban szereplők vehettek át elismerést: a felsőlajosi Nagy Tibor és a kiskunhalasi Fodor Gábor. „Gratulálok a teljesítményükhöz – mondta Mondok József, miközben az érintetteknek átadta az ajándéktárgyakat, majd hozzátette: „A jövőt illetően optimista vagyok. Remélem, évről évre egyre több tehetséges versenyzőt díjazhatunk.”

P. S. -->

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik