Sport Hírek

2006.09.11. 09:42

Hamarosan leszállnak a Zöld Sasok

A kecskeméti stadionban akár 3,5 ezer Fradi-szurkoló is összegyűlhet, készülnek tehát a rendőrök a szeptember 16-i KTE–FTC futballmeccsre Kecskeméten.

-

A városban 250 egyenruhás biztosítja majd a  sporteseményt. Rajtuk kívül 50 civil biztonsági ember vigyáz arra, hogy ne legyen rendbontás, valamint arra, hogy a  szurkolók biztonságosan érkezzenek, illetve távozzanak a hírös városból.

Az NB II-es labdarúgó mérkőzésre elővételben lehet jegyet venni, a belépők több mint fele már elkelt – tájékoztatott dr. Kisjuhász Gyula, a kft. ügyvezetője. A szervezők maximálták a belépők számát: legfeljebb tízezren lehetnek a stadionban.

A Zöld Sasok szurkolótáborának a belépőkből kétezret küldtek. A rendőri biztosítást szervező Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója azonban úgy véli, hogy – kecskeméti ismerősök, barátok jegyvásárlása miatt – elérheti akár a 3-3,5 ezret is a budapesti drukkerek száma.

– A rendőri biztosításhoz segítséget kapunk Budapestről – mondta el tudósítónknak Vakulya Ottó rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitány közbiztonsági helyettese. – A REBISZ-től, azaz a Rendészeti Biztonsági Szolgálattól négy bevetési csoport, a kiemelt sporteseményeken gyakran látható 48 „beöltözött", pajzsos rendőr érkezik a fővárosból Kecskemétre. Őket segíti a Hírös Kommandótól 16 rendőr, valamint a Szolnok, Békés, Csongrád megyei kommandók 21 tagja.

A REBISZ-t és a kommandósokat a Bács-Kiskun megye hét rendőrkapitányságáról Kecskemétre küldött erőkkel egészítik ki  szombaton 250 főre. A határőrség 20 munkatársa és kutyák is részt vesznek majd a biztosításban. Ott lesznek a stadionon kívül és persze a lelátók közelében is. A  KTE-Ferencváros találkozóra a stadionba való beléptetést, valamint a szurkolók ruházatának átvizsgálását 50 biztonsági ember végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!