Sport Hírek

2006.06.05. 21:28

A szünet előtt elmélázott a halasi védelem

A 28. fordulót játszották hét végén a labdarúgó NB III. Alföld csoportjában. Gólgazdag mérkőzésen Kiskunhalas idegenben vesztett. Bár a halasi edző szerint vereségükben az is közrejátszott, hogy lejtett a dabasi pálya.

Szabó Etelka

DABAS-KISKUNHALAS 4-2 (2-0) Dabas, 300 néző.

Vezette: Szeles (Galambos, Samu).
Dabas: Végh - Toplán, Laczkó, Szakács, Danyis, Suhajda (Sztancs), Feczesin, Csendes, Szentgyörgyi (Gál), Tóth A., Molnár (Liszkai).
Edző: Gálvölgyi István.
Kiskunhalasi FC: Cs. Kovács - Bereczki, Pócsik, Kovács M., Kovács P., Kovács N. (Maravic Z.), Facskó, Mravic P. Tóth I., Törőcsik (Szabó G.), Czifrák (Répás).
Edző: Velez Attila.

13. perc: Maravic P. jó labdával ugratta ki Czifrákot, akinek 10 m-es lövését Végh csak nehezen védte.
18. p.: Czifrák 50 m-es keresztlabdával indította Kovács N.-t, akinek kapáslövésébe Szakács belevetődött, s róla a labda szögletre pattant.
20. p.: Maravic P. középre csavart szögletét Czifrák bólintotta kapura, Végh bravurral védett.
23. p.: Danyis 18 m-es csavart szabadrúgását hárította Cs. Kovács.
26. p.: Tóth A. lefutotta a halasi védőket, majd 10 m-ről lőtt, a labda centikkel kerülte el a hosszúsarkot.
40. p. Facskó 20 m-es lövése után a labda Véghről kipattant Czifrák elé, de a csatár 6 m-ről kapura küldött lövését már fogta a hazai hálóőr.
44. p.: Szentgyörgyi bal oldali beadását Danyis fordulásból a kapu jobb alsó sarkába vágta, 1-0.
45. p.: Csendes lefutotta a gól miatt kissé zavarodott hazai védelmet, jobbról középre adott és Molnár közelről a kapuba kortota a labdát, 2-0. 51. p.: Kovács N. remek cselekkel játszotta tisztára magát a dabasi 16-oson belül, pontos labdát adott Czifráknak, aki 7 m-ről nagy helyzetben fölé lőtt.
57. p.: A lesre játszó halasi védők leálltak, Feczesin egyedül vezette a labdát Cs. Kovácsra, ám a jó napot kifogó kapus lábra vetődéssel mentett.
59. p.: Maravic P. a hazai térfél közepétől vezette kapura a labdát, majd 25 m-ről hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába, 2-1.
68. p.: A halasi térfél bal oldalán Pócsik és Csendes ütközött egymással, mire a játékvezető meglepetésre a halasi labdarúgót kiállította.
70. p.: Liszkai elcsente a labdát a vendég védőktől, majd 10 m-ről a kapuba lőtt, 3-1. 88. p.: Maravic P. átadását Tóth I. 20 m-ről a léc alá vágta, 3-2.
92. p.: Liszkai lesgyanús helyzetben egyedül lépett ki és 11 méterről a bal sarokba gurított, 4-2. Az elején a halasiak könnyen megszerezhették volna a vezetést, de csatárjaik sorra hagyták ki a helyzeteket.

A szünetet jelző sípszóra váró Kiskunhalas védelmi hibáit a hazaiak kegyetlenül kihasználták és két gólos előnyt szereztek. A második félidő elején ismét a vendégek támadtak veszélyesebben és szépítettek. Pócsik kiválása zavart okozott, amit Liszkai ki is használt. A gól után a Kiskunhalas 10 emberrel is szervezetten játszott és újra közelebb került az egy pont megszerzéséhez.

Az utolsó percek izgalmasan alakultak, mindkét oldalon óriási helyzetek maradtak ki. Végül a hazaiak egy lesgyanús góllal bebiztosítatták győzelmüket. Kitűnt: Danyis, Tóth A., Liszkai, ill. Cs. Kovács, Maravic P., Tóth I. Velez Attila edző: - Nagyon „lejtett” a pálya, igaz, a gólhelyzeteinket illett volna belőni.

Szabó Etelka -->

Ezek is érdekelhetik