Sport Bács-Kiskun

2016.12.12. 20:12

Kosárlabdacsapat névadója lett a PAE

A korosztályos Nemzeti Bajnokság élvonalában szereplő U-20-as csapat immár KTE - Pallasz Athéné Egyetem néven szerepel és hazai mérkőzéseit a Törös Olga Sportcsarnokban játssza.

baon.hu

A Pallasz Athéné Egyetem (PAE) és a KTE Kosárlabda Klub Kft. között nemrégiben létrejött együttműködési megállapodás eredményeként a PAE a versenysportban is új szintre lépett a kecskeméti U20-as fiú kosárlabdacsapat névadójaként. A korosztályos Nemzeti Bajnokság élvonalában szereplő gárda ugyanis immár KTE - Pallasz Athéné Egyetem néven szerepel és hazai mérkőzéseit a Törös Olga Sportcsarnokban játssza.
 
Az egyetem és a klub vezetői által közelmúltban szentesített partneri szerződésből kiderül: az együttműködés keretében a két fél együttes célja és szándékaik "közös többszöröse" a sportos egyetem kialakítása – olvasható a PAE közleményében.

A dokumentum deklarálja: a PAE értékrendjében előkelő helyen szerepel az a törekvés, hogy az intézmény sportos szemléletű fiatal értelmiséget képezzen, akik tanulmányaik befejeztével is hozzájárulnak az egészséges életmód terjesztéséhez és újabb sportszerető, edzett és egészséges fiatal generációk felneveléséhez.

A stratégiai célkitűzés megvalósításának érdekében fontos része a megállapodásnak az egyesületbe igazolt egyetemi hallgatók támogatása a sportolói karrier, a tanulmányok, majd a civil életbe illeszkedés összehangolása, elősegítése terén. A fentiekből következő, ugyancsak kölcsönösen megfogalmazott szándék az is, hogy a PAE a sportolók körében is népszerű, vonzó továbbtanulási célponttá váljon.
A KTE Kosárlabda Klub Kft. mindebben segíti az egyetem törekvéseit, és azok gyakorlati megvalósításban is szerepet vállal – közölte az egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!