Sport Bács-Kiskun

2016.12.29. 07:07

A Szolnokot fogadja a KTE

A bajnoki címvédő Szolnokot fogadja csütörtök este a KTE-Duna Aszfalt. A nemzetközi porondon is szereplő vendégeknek jól jött a szokottól hosszabb pihenő, a vendéglátóknak viszont kevésbé jó, hogy regenerálódott a Tisza-parti alakulat.

Borbély Károly

A bb1.hu a statisztikák alapján összeállította, hogy bizonyos szerepkörben kik nyújtották eddig a legjobb teljesítményt a férfi NB I/A csoportos bajnokság 2016/2017-es idényében. A KTE-Duna Aszfalt csapatából a legtöbb szabálytalanságot elszenvedő játékosok listáján második helyen végzett Milutin Djukanovics (5,75/meccs), a harmadikon Ivosev Tomiszlav (5,67). A legjobb labdaszerzők mezőnyében második lett a hírös városi együttestől már távozó Rodney Camphor (2). Az internetes portál nézte azt is, hogy a magyarok közül kik végeztek dobogón.

Pongó Máté: próbálom a támadók gondolatát olvasni

 A kecskeméti gárdából Pongó Máté (1,78) első lett, mint legjobb labdaszerző.
– Próbálom a támadó játékosok gondolatát olvasni, figyelni a mozgásukat és elvinni a passzt, illetve agresszíven védekezni. Valószínű, hogy ennek köszönhető a sok labdaszerzésem – mondta Pongó Máté, aki ahelyett, hogy Baján üldögélne családi körben és eszegetné a halászlevet, hétfő óta készülhet a csütörtöki, Szolnoki Olaj elleni bajnokira. A Messzi István Sportcsarnokban 18 órakor kezdődő találkozót a 2. fordulóból halasztották erre az időpontra.

– Nem a legkellemesebb karácsony második napjának délutánján edzésre jelentkezni, de a magyarok helyzete még mindig jobb, mint a szerbeké, mert nekünk kevesebbet kellett utaznunk. A Szolnok elleni meccs időpontján pedig fölösleges siránkozni, ez most így jött ki. Profi játékosok szerepelnek mindkét csapatban, ezért nem foglalkozhatunk azzal, hogy mikor kell játszanunk. Nálunk erősebb együttest fogadunk, a bajnoki címvédőt, a Bajnokok Ligájában szereplőt, de épp ezért nincs is rajtunk semmi teher. A győzelemért lépünk pályára csütörtök este – tette hozzá Pongó Máté. 

Ivkovics: lendületes a társaság

Természetesen a tabellán jelenleg hatodik helyen álló Olaj is a győzelemért utazik Kecskemétre.
– Jól jött nekünk most ez a pár nap pihenés, ennyi időnk nem volt még eddig a regenerálódásra. Most úgy érzem, sokkal frissebb és lendületesebb a társaság, és sikerült a kisebb-nagyobb sérüléseket kezelni. Három napon keresztül mindenki együtt edzett. Természetesen a célunk a győzelem, hajrá Olaj! – nyilatkozta a bb1.hu-nak Sztojan Ivkovics, a Tisza-partiak vezetőedzője, aki a 2014/2015-ös szezonban a kecskeméti együttest irányítva ezüstérmet szerzett a Magyar Kupában és a bajnokságban. Az oldalán egyik segítőjével, Forray Gáborral, a KTE-Duna Aszfalt jelenlegi vezetőedzőjével.

Forray: mindent megteszünk a szoros meccsért

– A bajnoki cím védője érkezik hozzánk, és ilyen esetben mindig pikáns meccsre van kilátás. Szomszédvári rangadónak is nevezhetjük, bár jelenleg nincs egy súlycsoportban a két csapat, de azért ez a találkozó mindig közönségcsalogató. A Szolnok, annak ellenére, hogy a tabellán elfoglalt helyezése most nem ezt mutatja, a bajnokság egyik legerősebb csapata, az aranyérem egyik legfőbb várományosa. A nemzetközi meccsek sorozatterhelése meglátszik a bajnoki eredményeiken. Számunkra nem a legjobb időpontban lesz ez a találkozó, mert most kellő idejük volt kipihenni magukat, és rákészülni az ellenfélre. Biztos, hogy nagyon motiváltan érkeznek hozzánk, nekik mindig a győzelem a céljuk. Becsületesen felkészültünk, és mindent megteszünk, hogy szoros meccset játszunk. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de megpróbálunk meglepetést okozni. Az évszaknak megfelelő apróbb betegségek jelentkeztek néhány játékosomnál, de szerintem mindenki vállalja majd a szereplést, aki pedig pályára lép, azt úgy veszem, hogy százszázalékos állapotban van – vélekedett Forray Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!