Sport Bács-Kiskun

2016.09.24. 10:42

Rajt a röpiseknél

Vasárnap 17 órakor itthon vívja első meccsét az induló bajnokságban a Kecskeméti Röplabda Club csapata a Debrecennel. Az anyagi háttér rendezéséhez hozzájárul a Horváth Építőipari Zrt. támogatása, a cég lett a névadó szponzora az előző szezonban bronzérmes csapatnak.

Hraskó István

– Számunkra az volt a legfontosabb, hogy a két magyar csapat ellen megmutassuk, van még Kecskeméten röplabda. Sok csapat azért nem fogadta el a tornára a meghívást, mert szerintük meggyengült a KRC, és nem sok értelmét látták az ellenünk való meccsnek. Bízom benne, hogy hamarosan változik a véleményük – nyilatkozta Gyurkó Sándor, a KRC edzője, miután csapata a múlt hétvégi Hírös Kupa Dunszt Ferenc-emléktornán 3:0-ra verte a MAFC-ot és a Pécset, és csak a Komarno együttesétől kapott ki a döntőben.

Ezek biztató jelek a most kezdődő bajnokság szempontjából, főleg, ha felidézzük, hogy augusztus elején még csak két játékos jelentkezett edzésre a mesternél. Mostanra 11 főből áll a keret. Gyurkó Sándor az emléktornán a MAFC ellen Nagy Pétert és Mészáros Dömötört még nem küldte pályára, a fiatalok kaptak lehetőséget. A szinte juniorokból álló együttes meggyőző játékkal nyert a visszatérő „öreggel”, Csala Bernáttal kiegészítve (Csala többszörös magyar bajnok, kupagyőztes, már 1995-ben a felnőtt csapat játékosa volt).

Hoffer Zoltán ügyvezető egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta: Mészáros Dömötör szerződése december 31-ig szól, januárban várhatóan külföldre megy játszani. A Bajnokok Ligáját is nyert ifj. Nagy Péter 12 év után játszik majd újra kecskeméti színekben.  A vele január 31-ig kötött szerződésben van egy opció, hogy ha kap egy külföldi ajánlatot, és élni kíván vele, akkor szabadon távozhat. Nyilván sokat számít majd az eredményesség terén, hogy ők meddig lesznek a csapattal, és tudnak segíteni a tehetséges fiataloknak.

A mostani szezon egyébként rövidebb lesz a szokásosnál, március 31-én véget is ér, mert április közepén az ifjúsági válogatott Európa-bajnokságon fog szerepelni. A kecskeméti csapatból öten is tagjai a válogatottnak, ami rendkívül örömteli, de egyben érdekes helyzetet is hozhatna, tekintve, hogy az ifjúsági nemzeti együttes a bajnokságban is indul. Hoffer Zoltántól azonban megtudtuk, ha a válogatottal játszanak, a kecskemétiek a KRC-ben léphetnek pályára.

6,5 milliót ad a szponzor

HÉP, HÉP, hurrá! – akár így is örvendezhetnének a KRC-nél, ugyanis a klubot már tavaly is támogató Horváth Építőipari Zrt. az év utolsó három hónapjára 6,5 millió forintot ad a röplabdásoknak. Hoffer Zoltántól megtudtuk, ez az összeg a klub éves költségvetésének a fele, azaz nagyon jól jön a terembérletek kfizetéséhez, az utazásokhoz.
– Úgy gondoltuk, hogy nem szabad parlagon hagyni egy ilyen nagy múltú és szép eredményekkel rendelkező szakágat, és felelősségteljesen viselkedő cégként részt kell vállalnunk az újbóli sikerek elérésében  – indokolta a megújított szponzorációt Gulya Balázs, a HÉP ügyvezető igazgatója. Hozzátette, év végén az eredmények ismeretében újra leülnek tárgyalni a klubvezetéssel, de a cég bízik a hosszútávú együttműködésben.

Az első három meccs

Szeptember 25., vasárnap 17 óra:  HÉP-Kecskeméti RC – Debreceni EAC
Október 2., vasárnap, 17 óra: HÉP-Kecskeméti RC – Sümeg RE
Október 7., péntek, 20 óra: Pénzügyőr SE – HÉP-Kecskeméti RC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!