Sport Bács-Kiskun

2016.05.09. 11:58

Mindenki hős volt, aki célba ért

Vasárnap 230 kerékpáros állt rajthoz a II. Szép Kihívás bringaversenyen, Kecskeméten. Aki végigtekerte a 211 km-es teljesítménytúrát, büszke lehet magára.

P. Zs.

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete hirdette meg a 211 km-es teljesítménytúrát, mely a Kecskeméti Arborétum melletti Kápolna-rétről rajtolt. Az indulók nem egymással, hanem önmagukkal (ki-ki a saját korábbi idejével) versenyeztek. Aki szintidőn belül (12 óra) teljesítette a távot, győztesnek érezhette magát.

Négy ellenőrzőpont és két frissítőállomás várt a bringásokra (Ágasegyháza – 50 km, Kiskunfélegyháza – 100 km, Szentkirály – 140 km, Lajosmizse – 190 km). A legelső befutó 7,5 óra alatt tekerte le a távot, 35km/h átlagsebességgel. 15 óra után sorra érkeztek a legjobban teljesítő bringások, 17 órakor már a mezőny egynegyede átgurult a célvonalon. Meglepetés várt a rájuk: Boronkay Péter paratriatlonista és családja frissen sült lángossal vendégelte meg a kitikkadt, megéhezett befutókat.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotók: Bús Csaba
[/caption]

– Van hová „leküldeni” a lángost – fogalmazott Nagy Tamás a Kecskeméti Első Sor Amatőr Kerékpáros Egyesület egyik tagja. – Nem bíztam benne, hogy sikerül végigcsinálni. Feleségem otthon várta a telefonhívásomat, hogy mikor, hova jöjjön értem autóval. Végül sikerült eltekerni a célig. Tegnap a Tour de Tisza-tó versenyt teljesítettem, ma a Szép Kihívást. Elégedett vagyok magammal.

Tánczos Zoltán és felesége, Pászti Edit kéz a kézben érkeztek meg. Hogy ment? – kérdeztük. – Jó kis próba volt! – válaszolt Zoltán, az 59 éves többszörös Ironman. – Ekkora távot még nem tekertünk egyvégtében, valóban kihívás volt. Lesz miből regenerálódni. Holnap levezető tekerést tervezünk, kedden úszást, szerdától készülünk a következő versenyekre.
Fiatalokból sem volt hiány. Délután már a befutóban majszolta jól megérdemelt müzlijét a 15 éves Igaz Bátor. Tavaly is teljesítette a távot, éppenhogy szintidőn belül. Idén 4,5 órával hamarabb ért célba. Azt mondta ez részben a rendszeres edzésnek köszönhető, részben annak, hogy ezúttal egy országúti versenykerékpárral tekert.

A távot végül 150-en teljesítették. Féltávnál (Kiskunfélegyháza) sokan feladták, többen, mint a tavalyi rendezvényen. Orgoványnál erős szél nehezítette a bringások dolgát, többeket ért defekt, küllőtörés. A nap főhősének Horváth Zsuzsannát kiáltották ki a szervezők. Ő már a túra egyharmadánál derékfájdalmakra panaszkodott, de tekert tovább, nem adta fel. Végül 21 óra után ért célba.

A túra szervezői a támogatók jóvoltából ajándékcsomaggal jutalmazták a szintidőn belül teljesítő legfiatalabb és legidősebb bringásokat. Könyves Anett (24 éves), Kalmár Patrik (15 éves), Széchenyi Imréné (szül.: 1954) és Breuer László (szül.: 1950) örülhettek az ajándéknak. Császár Attila parasportolóként teljesítette a távot, őt különdíjjal jutalmazták.

 

P. Zs. Fotók: Bús Csaba Fotók: Bús Csaba -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!