Sport Bács-Kiskun

2016.02.02. 17:49

Öt megyei versenyzőért szoríthatunk

A Kecskeméti SC három, a bajai Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE két bokszolóval indul a Bocskai emlékversenyen. A debreceni viadal előtt mindkét egyesület edzője bizakodó.

Borbély Károly

A tavalyinál lényegesen erősebb mezőny gyűlik össze szerdától szombatig Debrecenben, a 60. Bocskai István ökölvívó emlékversenyen, melynek rekordot jelentő 168 fős névsorában ott van két világbajnok, az azeri Mahammadraszul Medzsidov (+91 kg) és Albert Szelimov (60 kg) is.
A kontinens legrangosabb nemzetközi tornái között számon tartott viadal sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy ezúttal 27 magyar indul, ami valamivel kevesebb a megszokottnál. Kovács László szövetségi kapitány jelezte: szándékosan szűkítették a hazai mezőnyt, s csak azok kapnak lehetőséget, akik a válogatottak összeállításánál is szóba jöhetnek.

„Természetesen nem a mostani versenyen kell csúcsformában lenniük a versenyzőinknek, hiszen április közepén lesz az első olimpiai kvalifikációs torna, ám fizikálisan jól kell teljesíteniük a fiúknak” – mondta Kovács László, hozzátéve, hogy az elszántságot, a győzni akarást szeretné látni mindannyiukon. Hangsúlyozta: „akiben nem lesz meg a lelkesedés, nem látszik rajta, hogy keményen odateszi magát, csak elvan a ringben, azzal nem nagyon lehet számolni a későbbiekben”.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A Bocskai-emlékversenyre készülő kecskeméti csapat. Balról jobbra: Farkas Szilárd, Lakatos István, Konkoly István edző és Herczeg Norbert.
[/caption]

A magyar csapatban helyet kapott többek között az Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai és világbajnoki negyeddöntős Harcsa Zoltán (75 kg), a 2010-es Eb-győztes Bacskai Balázs (69 kg), a tavalyi Eb-n harmadik Csóka Nándor (52 kg), illetve a kétszeres Eb-bronzérmes Varga Miklós is, de indul majd a tavalyi országos bajnokságon visszatért, hatszoros vb- és Eb-dobogós Káté Gyula (69 kg) is.
De ott lesz a ringben a Kecskeméti SC három öklözője – Lakatos István (49 kg), Herczeg Norbert (56 kg) és Farkas Szilárd (69 kg) –, valamint a bajai Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE két bokszolója, Gálos Viktor (64 kg) és Gálos Roland (60 kg).

– Herczeg Norbi nem rég tért vissza a válogatott kubai edzőtáborából, ezt követően csatlakozott Lakatoshoz és Farkashoz. Mindhárman itthon készültek a debreceni versenyre. Norbit és Pistit a döntőbe várom, bízom benne, hogy teljesítményükkel kivívják a jogot az áprilisi olimpiai kvalifikációs versenyre. Farkas Szilárd még fiatal a felnőttek mezőnyében, majd meglátjuk, hogy mire lesz képes – mondta Konkoly istván, a KSC vezetőedzője.

Kubában ott volt Gálos Roland is, aki címvédőként vesz részt a Bocskai emlékversenyen. A kiváló bajai öklöző testvére, Viktor pedig úgy indul a hajdúsági városba, hogy az elmúlt hét végén a német Bundesligában mérette meg magát, a Nordhauser SC színeiben indult a hannoveri viadalon. Nem is akármilyen eredményt elérve...

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Az edző és édesapa, Gálos Tamás a fiaival, Rolanddal (balra) és Viktorral
[/caption]

– Egy Európa-bajnoki bronzérmes ukránt vert el a döntőben – mondta Gálos Tamás, a Gálos fivérek édesapja, edzője, aki áradozva mesélt a megmérettetésről: – Fantasztikus mezőny, fantasztikus hangulat fogadott bennünket, mintegy ezren ültek a nézőtéren. Ha a fiaim rendszeresen bokszolhatnának Németországban, akkor biztosan hatalmasat fejlődnének. Ami pedig a Bocskai emlékversenyt illeti. Jó lenne, ha nem egyből a legerősebbnek tartott ellenfelet kapnák, de az a sorsolástól függ. Bár, ha valaki bajnok szeretne lenni, akkor mindenkit le kell győznie. Egy biztos: az elvégzett rengeteg munka mindig meghozza a gyümölcsét. 
A mezőny mérete és minősége miatt – a tavalyi évhez hasonlóan – lesznek olyan súlycsoportok (60, 64, 69, 75 kg), melyekben két csoportra osztják a bokszolókat, azaz ezeknek a kategóriáknak két győztese lesz.

Az első három napon 14 órakor kezdődnek a küzdelmek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, míg a szombati finálés program 15 órakor rajtol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!