Sport Bács-Kiskun

2016.02.09. 07:50

Herczeg ment a legtovább

A Kecskeméti SC három, a bajai Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE két bokszolóval indult a Bocskai emlékversenyen. A legmesszebbre a hírös városi Herczeg Norbert jutott, ő a második körben esett ki, a többiek az elsőben.

Borbély Károly

A tavalyinál lényegesen erősebb mezőny gyűlit össze szerdától szombatig Debrecenben, a 60. Bocskai István ökölvívó emlékversenyen. A kontinens egyik legkiemelkedőbb nemzetközi tornájának számító viadalra 28 ország összesen 140 bokszolója érkezett, köztük két világbajnok és hét Európa-bajnok.

A magyar csapatban helyet kapott a Kecskeméti SC három öklözője – Lakatos István (49 kg), Herczeg Norbert (56 kg) és Farkas Szilárd (69 kg) –, valamint a bajai Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE két bokszolója, Gálos Viktor (64 kg) és Gálos Roland (60 kg).

Ötük közül a legmesszebbre Herczeg Norbert jutott, a spanyol Brotons Jose Quilest búcsúztatta megosztott pontozással az első körben. A folytatásban azonban nem jött össze számára a négy közé jutás, a brit Ashfaq 3–0-ra diadalmaskodott felette.

– A brit srác erejét jól mutatja, hogy a döntőig menetelt, ott kapott csak ki az azeri Tajfur Alijevtől. Norbinak kell még egy kis idő, hogy olyan legyen, mint 2011-ben, amikor junior Eb-t nyert és világbajnoki ezüstérmet szerzett – mondta Konkoly István edző, aki beszélt a másik két bokszolójáról is: – Lakatos István nagyon erős török ellenfelet kapott az első körben, 2–1-es vereséget szenvedett. Pistin érződik a meccshiány, sajnos a boksz melett dolgoznia is kell, csak a délutáni edzésekre tud jönni. Farkas Szilárdnak az a török Onul Sipal jutott elsőre, aki Bacskai Balázzsal döntőzött. Szilárd még nagyon fiatal, neki nagy falat volt Sipal. Tapasztalat szerzésre viszont jó volt számára a viadal, jövőre már biztosan jobban teljesít. 

A viadal első napján lépett szorítóba a tavalyi Bocskai-emlékversenyen bajnok Gálos Roland, aki elsőre egy minden hájjal megkent franciával sorsoltak össze. Az Európa Játékok ezüstérmese, Oumiha Sofiane várt rá. Akik látták meccset, azt mondják, hogy nagyon jól öklözött a bajai bokszoló, akár ő is nyerhetett volna 2–1-re. De nem így lett, épp fordítva döntöttek a bírók.

– Roli egyszer le is ültette francia ellenfelét, de nem számoltak rá. Nem csak mi láttuk győztesnek, hanem más nemzetek edzői is – mondta Gálos Tamás, a Gálos fivérek édesapja, edzője, aki mindkét fiával elégedett volt. – Viktor az emlékverseny második napjának talán a legszorosabb meccsét vívta, végül kikapott a kanadai Biyarslanovtól 2–1-re. Az utolsó menetben dőlt el a találkozó, akár ítélhettek volna a mi javunkra is. Viktrorról mindenképp meg kell jegyezni, hogy 61 kilóval mérlegelt a 64 kilósok súlycsoportjában, még kell egy kis idő neki, hogy formába lendüljön. Melózunk tovább, bízom a fiúkban.

A következő nagy megmérettetése a hazai ökölvívóknak az I. Széchenyi ökölvívó emlékverseny lesz. A viadalt a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezésére, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai partnersége mellett március 4-én és 5-én rendezik. A válogató jellegű tornát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik és a verseny egyben az utolsó megmérettetés lesz az olimpiai kvalifikációs torna előtt. Súlycsoportonként a négy legjobb magyar sportoló lép szorítóba, a férfiaknál a tíz, a nőknél a három olimpiai súlycsoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!