Sport Bács-Kiskun

2016.01.09. 21:26

Kalandpark a Petőfi-szigeten

Tíz akadálypályán tehetik majd próbára ügyeeségüket az emberek, ha elkészül a kalandpark a Petőfi-szigeten.

Kubatovics Tamás

Közel 35 millió forintért építteti meg a Kiserdő kalandparkot a Petőfi-szigeten az önkormányzat. Mint decemberben az eredményesnek minősített közbeszerzési eljárás végén eldőlt, egy veszprémvarsányi székhelyű cég építheti meg a pályát. A városatyák ülésén dr. Papp Zoltán jegyző úgy fogalmazott: az ajánlattevők közül a Challange Forever Kft. nyert nettó 35 millió forintos ajánlattal.

A Közbeszerzési Értesítőből kiderül: egyetlen ajánlattevőként pályázott a kivitelezésre a cég. A kalandpályák alapja a fák között kifeszített drótkötél tartórendszer, erre különböző akadályokat építenek. Feladata továbbá a nyertesnek az építési engedélyeztetés, valamint a kiviteli terv elkészítése. A terv szerint mintegy másfél hektáron alakítanak ki 10 pályát, ezek összesen egy és egynegyed kilométert tesznek ki, összesen mintegy 90 akadály leküzdésére vállalkozhatnak a különböző nehézségi fokozatokat jelentő pályákra merészkedők. Két pavilonban jegypénztárt és illemhelyet, valamint raktárt kívánnak kialakítani, a számítások szerint egyidejűleg 100 fő befogadására alkalmas lesz a park, tudható meg a Közbeszerzési Értesítőben megjelentekből. A pályázati kiírásban az is szerepelt, hogy a kalandparkban létesülhet még állatsimogató, gyermekek részére vesszőből font labirintus, trambulin, továbbá egy fedett szín-kerti építmény, ami gyermekek születésnapi rendezvényeinek, csoportos összejöveteleknek adhat helyet. Minderre 6 hónap áll rendelkezésre.

Franciaországi tapasztalatok

A nyertes céget erdei akrobatikus élményparkok építésére és üzemeltetésre alapították, tudható meg a társaság honlapjáról. Évtizedes franciaországi tapasztalat biztosítja technológiai hátterüket. Az alapítók között többen személyes tapasztalattal rendelkeznek parkok építésében, illetve üzemeltetésében, valamint ipari alpinista, hegy- és sziklamászó múlttal bírnak. A francia társcégnél megszerzett akadályépítéshez kapcsolódó tudást idehaza fejlesztették tovább. A társaság tagja az Európai Kötélpályák Szövetségének.

 

Kubatovics Tamás -->

Címkék#sport#Baja

Ezek is érdekelhetik