Sport Bács-Kiskun

2016.01.17. 07:14

A Pécs gárdáját fogadja a KRC

A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója előtt két bajnoki játszik a Kecskemét. Az elsőt vasárnap, 17 órától a Messzi-csarnokban. Az ellenfél a Pécs együttese lesz.

Borbély Károly

A legutóbbi NB I-es bajnokiján nyögvenyelősen sikerült 3:2-re nyernie a Kecskeméti RC férficsapatának. A Magyar Kupa elődöntőjének szerdai első meccsén már jobban játszott a hírös városi gárda, 3:0-ra győzött a Dág vendégeként.

– Szerencsére a vasárnapi szolnoki bajnokin mutatott teljesítményünket sikerült felülmúlni. Főleg lelkesedésben, nagy tűzzel játszott a csapat. Ez utóbbiban hatalmas segítséget kaptunk a bennünket elkísérő mintegy tizenöt fős szurkolótáborunktól. Párbaj volt a nézőtéren is, nem csak a pályán. Harcos, szoros meccset játszottunk, de a végjátékban határozottabbak, bátrabbak, türelmesebbek voltunk a Dágnál, és ez döntőnek bizonyult. Egy lépést kell még tennünk a Magyar Kupa fináléjáig, de azt már saját pályán, és ez nagy előny – mondta Gyurkó Sándor, a KRC edzője.

A Magyar Kupa elődöntőjének viszavágóját január 27-én rendezik a Messzi István Sportcsarnokban. Ha 3:0-ra vagy 3:1-re nyerne a Dág, akkor következik a tizenöt pontig tartó aranyszett. Minden más eredmény esetén a Kecskemét jut a döntőbe. Az említett kupameccsig azonban még két bajnoki vár a hírös városiakra. Most vasárnap a Pécset fogadják a Messzi-csarnokban – a találkozó 17 órakor kezdődik –, jövő szombaton pedig a Vegyész RC-Kazincbarcika otthonában szerepelnek. Az utóbbi ellenfél kemény diónak ígérkezik, a Péccsel szembeni találkozót viszont könnyedén kell nyernie a KRC-nek.

– Vigyázzunk ezzel a „könnyedénnel”! A Szolnokkal szembeni találkozóról is úgy beszéltünk, hogy nem jelenthet gondot a Tisza-partiak legyőzése, aztán majdnem megégtünk. Nekünk felfűtött állapotban kell pályára lépnünk mindenki ellen, mert csak akkor tudunk eredményesek lenni. Ha hitehagyottan, rutinból játszunk, akkor bármelyik csapat nehézséget okozhat – tette hozzá Gyurkó, aki elmondta, hogy január 30-ig számíthat Mészáros Dömötörre.

 

Ezek is érdekelhetik