Sport Bács-Kiskun

2015.11.12. 14:14

Mit várnak a magyar–norvég párharctól a megyebeli szurkolók?

Ma Osloban, az Ullevaal Stadionban 20.45-kor; és vasárnap Budapesten, az Üllői úton 20.45-kor csap össze Magyarország és Norvégia labdarúgó-válogatottja pótselejtezőn a 2016-os Európa-bajnoki szereplés jogáért. A labadrúgást szerető és figyelemmel kísérő férfiakat kérdeztünk a mérkőzések lehetséges kimeneteléről.

PN

Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke nagy futballrajongó, rendszeresen feltűnt a KTE meccsein, és most a válogatottnak is szurkol, hogy sikerrel vegye a pótselejtezőt.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke
[/caption]– Tartok a norvégok elleni meccstől, úgy érzem, fel lett forgatva a már összeszokott válogatott, a korábbi csapategységet szerintem nagyon megbontották, túl sok az új játékos. Számomra fura, hogy pont a sorsdöntő meccs előtt ennyi személyi változás történt. Hogy milyen eredményre lehetünk képesek? Ha nem rúgunk gólt az első összecsapáson, akkor nincs esélyünk továbbjutni. Bízom abban, hogy egyszer legalább betalálunk, és nem kapunk mondjuk kettőnél többet, akkor még marad sanszunk a visszavágóra. Utoljára 1986-ban szerepeltünk nemzetközi labdarúgó-tornán, sajnos a mexikói vébé is gyászosra sikerült, pedig azt a csapatot nagyon szerettem. A mostani szintén egy szerethető válogatott, megérdemelnék a kijutást, nagyon szurkolok nekik! Az Európa-bajnokságon való részvétel kis lendületet adhatna a hazai futballnak, javíthatna a népszerűségén, mert ami most van, az siralmas, két-három ezer néző az átlagos nézőszám az élvonalbeli bajnokikon. Egy ilyen meccset nem egyedül kell nézni, úgyhogy valószínűleg baráti társaságban telik majd az este.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója
[/caption]Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondása szerint örök optimista a magyar futballal kapcsolatban. Édesapaként és szurkolóként is meghatározó élmény volt számára, amikor 2011-ben a helyszínen láthatta nagyfiaival a válogatott Svédország elleni, utolsó percben kicsikart győzelmét. Most a tévé előtt fognak szorítani a csapatért.
– Nem a magyar válogatott az esélyese a pótselejtezőnek, de ha Norvégiában sikerül egy szoros eredményt elérnünk, gólt rúgnunk, akkor nagyon izgalmas visszavágó várhat ránk vasárnap Budapesten. A válogatott vezetésének, a szövetségi kapitánynak a felelőssége és joga, hogy legjobb belátása szerint változtasson a kereten. Megbízom a szakvezetés döntéseiben és várom ennek eredményeit a pályán. Mindenféleképpen növekedne a hazai labdarúgás népszerűsége, ha kijutnánk az Európa-bajnokságra, és több fiatal kapna kedvet ahhoz, hogy ezt a sportágat válassza. Infrastruktúra terén már kezdünk felzárkózni, és biztos vagyok benne, hogy Magyarországon is megszületnek azok a tehetségek, akik előre tudnák mozdítani futballunkat. Már csak az a kérdés, hogy meg tudjuk-e találni az ügyes gyerekeket és fel tudjuk-e nevelni őket úgy, hogy versenyképesek legyünk a nemzetközi porondon.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Aranyos Dániel, a Bajai Sportkör Kft. ügyvezető-tulajdonosa
[/caption]Aranyos Dániel, a Bajai Sportkör Kft. ügyvezető-tulajdonosa: – Bizakodva várom a mérkőzéseket. Nagyon szurkolok, hogy továbbjussunk, mert az jót tenne a magyar labdarúgásnak, főleg a gyerekeknek jelenthet vonzerőt a válogatott szereplése egy világjátékon. Mi még abban nőttünk fel, hogy szinte természetes dolog volt kijutni egy vb-re. Most szerintem szoros lesz a párharc, az első meccsen lesz könnyebb dolgunk, amikor valószínűleg a védekezésen lesz a hangsúly. Vasárnap már én is a  stadionban leszek, ahol állandóan ideges vagyok. Egy a lényeg: jussunk már ki egy tornára! Az más kérdés, hogy ott majd mit tudunk produkálni. Szerintem játékban a norvégok nem jobbak nálunk, viszont erősebbek és fegyelmezettebbek lehetnek. De azért csodálatos a futball, mert nem kizárólag a fizikai adottságok alapján dőlnek el a hasonló párharcok. Ez egy játék, amiben bármi megtörténhet. A statisztikák sem számítanak, kizárólag a pillanatnyi állapot, felkészültség és az, hogy ki rúg több gólt.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Kovács „Tojás” László, a nyolcvanas évekbeli Bajai SK csatára
[/caption]Kovács „Tojás” László, a nyolcvanas évekbeli Bajai SK csatára: – Mi jutunk tovább, ez nem lehet kétséges. Nem hiszem, hogy mást mondhatnék, hiszen magyar vagyok, semmi helye a kishitűségnek. Optimizmusom nem babona, én mindig bízom a válogatottban, mert nem tartom elképzelhetőnek, hogy a címeres mezben valaki nem tesz meg mindent a siker érdekében. Kint is nyerni fogunk és itthon is, az első meccsen jól fogunk védekezni és találunk egy gólt, vasárnap nehezebb lesz a dolgunk, mert hazai pályán akadozott a támadójátékunk, de így nyerünk és továbbjutunk. Ez a norvég csapat nem olyan mint néhány évvel ezelőtt, amikor jóval előttünk járt. Nem hiszem, hogy a szövetségi kapitányunk nagy meglepetést tartogatna a meccsekre, érzésem szerint Böde Dani Norvégiában nem fog játszani, idehaza viszont ő lesz a centerünk. Én már most nekikészültem a meccsnek, amit egyedül szeretek nézni, így lesz ez most is.

Storck: gólt kell szerezni idegenben

Bernd Storck szövetségi kapitány fontosnak tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott gólt szerezzen Norvégiában, az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén.
Az edző a szerda délelőtti elutazás előtt a ferihegyi repülőtéren elmondta: csapatának sok ideje volt, ezért megfelelően fel tudott készülni a csütörtökön 20.45 órától, Oslóban rendezendő találkozóra.
„Rendkívül elszántak vagyunk, és nagyon várjuk a csütörtök estét. Minden játékosunk a norvégokra koncentrál, mentálisan és taktikailag is jó úton járunk. Mindannyian nagyon optimisták és elszántak, átérzik, hogy történelmi jelentőségű meccsek előtt állnak” – jelentette ki.
Storck szerint mindkét csapat számára nagyszerű hír, hogy Oslóban is telt ház lesz, hiszen ilyen közegben még jobb teljesítményre lehetnek képesek a játékosok.
„Biztosan fantasztikus lesz a hangulat, ahogyan vasárnap Budapesten is. Arra számítunk, hogy a norvégok támadni fognak, igyekeznek nyomás alatt tartani minket, és törekedni fognak a gólszerzésre. De mi tudjuk ezt és készülünk rá. Alaposan meg kell szerveznünk a védekezésünket, eleinte nem szabad kockáztatnunk. Az idegenben szerzett gól duplán számít egy ilyen párharcban, de a legfontosabb az, hogy lehetőleg egyet se kapjunk” – vélekedett a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Felkészültek az ellenfélből

Fiola Attila, a Puskás Akadémia védője, elárulta: a lehető legjobban felkészültek az ellenfélből.
„Mindenki nagyon izgatott, és várja a mérkőzést. Nagyon készülünk, és reméljük, jó eredménnyel fogunk hazatérni, hogy a visszavágóra maradjon esélyünk. Normális kerékvágásban teltek az elmúlt napok, napi egy edzéssel készültünk. Mindenki kapott egy kis könyvet, amiben benne vannak a norvég játékosok, a felállásuk, a pontrúgásaik, tehát alaposan elemeztük őket” – jelentette ki.
A tízszeres válogatott hátvéd szerint a magyar együttesnek csak nagyon zárt csapatjátékkal lehet esélye arra, hogy ne kapjon gólt. „Ez a célunk, illetve ha emellett tudnánk egy-két gólt szerezni, az nagy lehetőséget adna a visszavágóra. Az első 15–20 percben biztosan nekünk fognak jönni, de ez szervezett csapatjátékkal kezelhető” – mondta Fiola.

PN Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója Aranyos Dániel, a Bajai Sportkör Kft. ügyvezető-tulajdonosa Kovács „Tojás” László, a nyolcvanas évekbeli Bajai SK csatára -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!