Sport Bács-Kiskun

2015.10.22. 17:01

Különleges meccs a Messziben

KTE-Duna Aszfalt–Jászberény. A Messzi István Sportcsarnokban csütörtökön 20 órakor kezdődő élvonalbeli bajnoki különlegességét az adja, hogy a vendégek vezetőedzője az a Forray Gábor, aki tíz éven keresztül másodedzőként tevékenykedett Kecskeméten.

Borbély Károly

Nagyon figyelnie kell Forray Gábornak, hogy jó kispadhoz induljon csütörtök este a Messzi István Sportcsarnokban. A Jászberény élvonalbeli férficsapatának nyáron kinevezett trénere tíz éven keresztül a hírös városi gárda vezetőedzőinek munkáját segítette. Dolgozott Meszlényi Róbert, Zsoldos András és Sztojan Ivkovics mellett.
– Az elmúlt éveket nem lehet kitörölni, de nem is akarom. Csak szépet és jót kaptam Kecskeméttől, a klubtól és a szurkolóktól egyaránt. De az élet úgy hozta, hogy most ellenfélként térek vissza a Messzi-csarnokba. Biztos szokatlan lesz, hogy nem Sztojan Ivkovics és Goran Miljkovics között ülök a kispadon, hanem a másik térfél mellett. De profi vagyok, nincs helye az érzelmeknek, legalábbis a meccs lefújásáig – mondta Forray Gábor, akinek együttese az első fordulóban kikapott a Szolnok vendégeként, majd verte a Falcót Berényben, aztán a Szeged otthonában szenvedett vereséget. Legutóbb a Körmendtől kapott ki vendéglátóként.

A KTE is csak egy győzelmet könyvelhet el eddig (a Szeged ellenit otthon). A Tisza-partiakkal szembeni meccs előtt a Szombathely, míg azt követően a Körmend és a Fehérvár mért csapást a hírös városiakra. Különösen az utolsó két vereség fájó a lila-fehéreknek (93–57 és 94–63).
– A Körmend hazai pályán brutálisan erős, az Albacomp remek játékosokból áll, ráadásul kifogtak egy olyan napot, amikor remek dobóformával rukkoltak elő. Tehát nem ebből a két meccsből indulok ki, amikor elemezzük a Kecskemét játékát – tette hozzá Forray, aki az esélyek kapcsán diplomatikusan annyit mondott: „Győzzön a jobbik!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!