Sport Bács-Kiskun

2015.09.17. 13:19

Bács-Kiskun nyerte a csapatbajnokságot

Bábolnán rendezték a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságot a hétvégén, amelyben a halasi Füzér Flóra (Ex und Hopp nevű lovával) a fiatal lovasok kategóriájában negyedik lett.

PN

A szintén Kiskunhalasi LTSE-ben lovagló Weinhardt Virág pedig Queeni nyergében, az ifjúságiak döntőjében az 5. helyezést ért el. A két halasi lány tagja volt az ifi-fiatal kategóriás országos csapatbajnoki címet elért Bács-Kiskun megyei csapatnak is. Mindkét lovas edzője Füzér Gábor, aki a bajnok megyei csapat vezetője is egyben.

– Sikerült egy ütőképes csapatot összeállítanunk. A csapatverseny mindenképp pluszt ad, mert ott aztán végképp nem lehet feladni, hiszen nem csak magunkért megyünk. Igazából most nincs nagypályás lovam. Néhány hónapja van nálam Ex und Hopp és még kell a tapasztalat. Eléggé nagy képességű, de nem mondhatom azt, hogy ez a képesség állandó jó teljesítményt eredményez. Szoknunk kell még egymást, de a mostani második fordulóban bemutatott hibátlan biztató a jövőre nézve. Csak megmaradjon ez a forma holnapra is! A megyei elsőség pedig nagyon jól jött. Kellett a csapat minden tagjának a sikerélmény – nyilatkozta Füzér Flóra, aki a szombati középdöntőben a második helyen végzett szintén Ex und Hopp-pal.

Az első helyen végzett Bács-Kiskun Megye csapat összeállítása: Stieber Sztella (Toleda n.l., Mizsei Lovastanya SE), Jármy Vince (Príma n.l., Magyar Póni Klub Sz.), Weinhardt Virág (Queeni 12 n.l., Kiskunhalasi LTSE), Füzér Flóra (Ex und Hopp n.l., Kiskunhalasi LTSE), csapatvezető: Füzér Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!