Sport Bács-Kiskun

2015.09.07. 09:54

Ámor hátán volt a leggyorsabb Majnár Anita

Először indult a Hírös Vágtán Majnár Anita. Nyert, így ott lehet a fővárosi Nemzeti Vágtán. Ámor lovával Nagykőröst képviseli a versenyen, szeptember 18-20-án.

Popovics Zsuzsanna

Hírös Vágta

A rossz idő is jócskán beleszólt a kecskeméti Hírös Vágta alakulásába. A rossz idő miatt sokat kellett küzdeni a pálya rendbetételével, a döntőre nem is maradt idő. Ezért a négy előfutam győztese mind továbbjutott a szeptemberi Nemzeti Vágtára. Köztük a 24 éves Majnár Anita, aki Nagykőrös város képviseletében nevezett a versenyre. Idén először.
Mint lapunknak elmondta, gyerekkora óta lovagol, a szülei szerint „lovon született”, mert hamarabb ült lóháton, mint tanult meg járni. 15 éves kora óta érdekli komolyabban a lovaglás, valamint a lovak kiképzése és az elrontott lovak utóidomítása. Párjával, Petrik Tamással (aki szintén kiváló lovas) jelenleg egy tatárszentgyörgyi tanyán élnek, ahol angol telivér tenyésztésébe kezdtek. Anita a jövőben szeretne díjugratásban versenyezni.

– Miért indultál a Hírös Vágtán?
– Tamás tavaly részt vett a Ceglédi Vágtán, de nem termett számára babér. Idén repetázott, és megnyerte a futamot! Ezen olyannyira fellelkesedett, hogy engem igyekezett rábeszélni az indulásra. Több hétig tartott, míg beadtam a derekam. Egy barátunk Ámor nevű lovát gondoltuk alkalmasnak a Hírös Vágtán való versenyzésre. Szerencsére elsőre igent mondott. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy Ámor nem könnyen kezelhető, és a felkészülésre sem volt már túl sok idő. Júliusban került hozzám, azzal a feltétellel, hogy csak akkor indulok el vele, ha biztosnak látom, hogy képesek vagyunk balesetmentesen teljesíteni a pályát. A közös tréningjeink jól alakultak, hétről hétre éreztem, hogy egyre javulnak az esélyeink. Csak ezután kezdtünk el olyan települést keresni, amelynek képviseletében elindulhatok a vágtán. Nagykőrös támogatott ebben.

– Mit kell tudni Ámorról?
– Ő egy 13 éves Gazal XI-5 (Aladin) apaságú Arab-félvér herélt. Tudomásom szerint western stílusba lovagolták, illetve hordókerülő-versenyre készítették.  Nagy izgalommal vártam a verseny napját. Ámor fantasztikusan teljesített! Ennek is örültem, de legfőképpen annak, hogy sikerült a kvalifikáció, és mis ott lehetünk a budapesti Nemzeti Vágtán.

 

Címkék#Nagykőrös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!