Sport Bács-Kiskun

2015.08.10. 19:28

Kupameccs két osztálynyi különbséggel

Ma a Zalaegerszegi TE-t fogadja a Schieber Pincészet BLSE a Magyar Kupa első fordulójában.

Kubatovics Tamás

A Vasvári Pál utcai pályán 17 órakor kezdődik a mérkőzés. A harmadosztályból kiesett kék-sárgák kerete újból jelentősen átalakult, a korábbi évektől eltérően idősebb, rutinos játékosok tértek vissza a megyei első osztály küzdelmeire készülődő klubhoz.

– Ezen a meccsen a tisztes helytállás az elvárás, persze nagy dobás lenne a ZTE legyőzése, de a realitás nem ez, hanem egy küzdelmes összecsapás – fogalmazott Búcsú Lajos klubelnök érdeklődésünkre. Mint elmondta: a bajnokságban a dobogós helyezés az elvárás, ebben segítséget jelenthet, hogy erősebb és bővebb kerettel vág neki a klub a bajnokságnak, mint egy évvel korábban. A visszatérőknek – Viszmeg, Csengő, Sibalin – köszönhetően minden csapatrészben lesz tapasztalt játékos.

A kupamérkőzés egyben bajnoki főpróba, vasárnap a Hartát fogadja a Baja. Viszont az NB II-es bajnokság már megkezdődött, a ZTE a hétvégi, második fordulóban a Budaörsöt 2–0-ra verte, a Csank János által irányított csapat tagja a másodosztályú sikerek idején Baján vitézkedő Forgács András és Szöllősi Ferenc, a zalaiakat erősíti továbbá a bajai származású, a Kinderball SE egykori játékosa, Bailo Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!