Sport Bács-Kiskun

2015.04.13. 12:45

Bringatúra jótékony céllal

Az autizmus világnapja alkalmából BringAuti néven jótékonysági kerékpáros teljesítménytúrát szerveztek Kecskeméten. Az első alkalommal meghirdetett rendezvényre közel százan jelentkeztek.

Szentirmay Tamás

Nem csak a megyeszékhelyről, és a környező településekről, hanem Kiskunhalasról, Dunaújvárosból, Tatáról is voltak résztvevők, akik a jótékonysági teljesítménytúrára beneveztek. Közöttük voltak érintett szülők, fogyatékkal élő fiatalok, de olyanok is, akik a jó cél érdekében ültek kerékpárra és tekertek 32, 52, vagy éppen 85 kilométert. Az eseményen részt vett Boronkay Péter paratriatlon világbajnok is. A bringatúrázók a Kossuth-szobornál gyülekeztek. A nevezés után először a városközpontban tettek egy kört, majd Nagykőrös felé vették az irányt. Az ottani Kossuth-szobornál beiktatott pihenő után a legrövidebb távot teljesítők, visszaindultak Kecskemétre, a többiek pedig Kocsér felé vették útjukat. Kocsér központjában kétfelé szakadat a társaság. Az egyik fele Szentkirály irányába visszaindult Kecskemétre, hogy letekerje az 52 kilométert, a másik fele pedig Tiszakécske felé vette az irányt. Ők Tiszabög szélét érintve betekertek a Tisza-parti kisvárosba, ahol frissítő várta őket. Ott is kis pihenő következett, majd Lakiteleken át Kecskemétre hajtott a 85 kilométeres táv mezőnye is. A célban mindenkit zsíros kenyérrel, ásványvízzel és üdítővel vártak.

– A Kecskeméti Autizmus Centrum javára rendeztük meg a kerékpáros teljesítménytúrát – tájékoztatta lapunkat Soltész Veronika főszervező, az Autisták Országos Szövetségének elnökségi tagja. A nevezési díjakból befolyt százhetvenezer forintot átadtuk az Autizmus Centrum vezetőjének, Berta Istvánnénak. Az autizmus világnapja kapcsán autizmussal élőket ellátó szervezetek mutatkoztak be szóróanyagokkal, illetve olyan termékekkel, amelyet autizmussal érintettek készítettek. A rendezvénnyel igyekeztünk felhívni az autizmussal élők nehézségeire a figyelmet.

Soltész Veronika elmondta azt is, hogy következő években is szeretnék április elején megrendezni a kerékpártúrát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!