Sport Bács-Kiskun

2015.02.28. 16:24

Újra a pályára lépnek a csapatok

Ma és holnap folytatódnak a megyei bajnokságok, júniusra dől el, hogy kik végeznek az élen, és kik lesznek a helyezettek.

Szentirmay Tamás

Talán ilyen korán még soha sem, vagy legalább is nagyon régen folytatódott a bajnokság tavaszi szakasza a megye labdarúgásában. Február 28-án ugyanis eddig még ritkán léptek pályára a csapatok. A mostani kiíráson azonban már nem lehet változtatni. A megyei III. osztály déli és nyugati csoportja élt azzal a lehetőséggel, hogy két héttel későbbre halasztotta a folytatást. Ez csak úgy vált lehetségessé, hogy valamennyi csapat beleegyezett a későbbi kezdésbe. A megyei II. osztály északi csoportjában is szerették volna két héttel később kezdeni a tavaszi szezont, de egy csapat ehhez nem járult hozzá. Pedig mindössze tizenhárom egyesület szerepel ebben az osztályban, így ugyan akkor fejeződött volna be a bajnokság, mint a megyei II. osztály déli csoportjában és a megyei I. osztályban.

Az első osztályba a Kiskunfélegyházi HTK első helyről várja a folytatást. Mindössze három ponttal van tőle lemaradva a HÍD SC. Kettőjük között minden valószínűség szerint nagy lesz majd a harc. Persze beleszólhat még a Kalocsa és a Bácsalmás is a bajnokság megnyerésért folyó küzdelembe. Az elmúlt évben a KHTK végzett az élen és osztályozót játszhatott.
A megyei II. osztály déli csoportjában is nagy küzdelem várható, mert az első helyezett Jánoshalma és az ötödik Kelebia között mindössze 6 pont jelenleg a különbség. Az északi csoportban egészen más a helyzet. A Városföld magabiztosan, hét pont előnnyel áll a tabella élén, és ha úgy játszanak, mint ősszel, akkor megismételhetik az elmúlt évi sikeres szereplésüket, és újra bajnokok lehetnek. Ebben a csoportban inkább a középmezőnyben várható nagy küzdelem a helyezésekért. Mindössze egy mérkőzés, az Akasztó – Kiskunmajsa meccs marad el a pálya alkalmatlansága miatt.

Az átigazolási időszak február 23-án befejeződött. A csapatok megpróbálták kialakítani a kereteiket, s a számukra legmegfelelőbb labdarúgókat leigazolni. Akadtak olyan egyesületek, amelyeknél komoly változások történtek, míg másoknál alig alakult át a keret. A legérdekesebbnek talán a svájci származású Caversaccio Aurelio Onorato átigazolása tűnik, aki az Érsekcsanádban folytatja a játékot. A labdarúgót a Való Világ 6-ból ismerhetik a szurkolók, amit megnyert a most huszonnégy éves játékos. Jelenleg a Belevaló egyik műsorvezetője. Utoljára 2013-ban játszott Vaskúton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!