Sport Bács-Kiskun

2014.09.09. 20:03

Jótékonysági torna Barta „Csimbi” Zsolt emlékére

Dzurják, Telek, Rab, Wukowics, Szivics, Czéh – hogy csak néhány nevet említsünk – a Széktói Stadion gyepén. Mindegyikük a Csimbi emlékére rendezett jótékonysági tornán lépett pályára.

Szentirmay Tamás

Talán soha annyi volt kecskeméti labdarúgó nem szerepelt a Széktói Stadionban, mint azon a múlt vasárnapi jótékonysági tornán, melynek bevételét Barta „Csimbi” Zsolt családjának a megsegítésére ajánlották fel a szervezők. Molnár Ferenc és Kulcsár József egykori labdarúgók vállalták, hogy segítséget nyújtanak Csimbi családjának, aki júliusban hunyt el tragikus hirtelenséggel. A közismert futballistát feleségén és két gyermekén kívül az egész kecskeméti labdarúgó társadalom gyászolja.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A találkozó után Kulcsár József átadta a tornán befolyt összeget Barta Zsolt lányának és fiának.
[/caption]

A jótékonysági tornán a Ferencváros, a Kecskeméti TE és a Kecskeméti SC hajdani labdarúgói vettek rész. A Fradiban pályára lépett többek között Dzurják József, Telek András, Rab Tibor, Wukovics László, vagy épp a vasárnap hatvanadik születésnapját ünneplő Koller József, a fővárosi zöld-fehérek egykori kapusa. A két kecskeméti csapatban összesen több mint ötvenen jelentkeztek játékra. A kecskemétiek színeiben rúgta a labdát Tomiszlav Szivics, Török László, Czéh László, Berki Zoltán, Hájer Sándor – hogy csak néhány nevet említsünk.

A csapatok háromszor harminc percet játszottak. Az első találkozón a KTE – a kapujába Nagy Zsolttal – a Fradival mérte össze erejét, 1–0-ra nyertek a vendégek. A második mérkőzés, a KSC–FTC meccs már gólokban gazdagabb volt, 3–2-re győzött a Fradi. A harmadik mérkőzésen egymás ellen játszott a két kecskeméti csapat, a KTE–KSC találkozónak 1–1 lett a vége. 

Ezek is érdekelhetik