Sport Bács-Kiskun

2014.08.20. 10:14

Majsai „világrekord”: 46 éves újonc a kapuban

Ötvenöt nappal a 46. születésnapja előtt lépett pályára élete első megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzésén Domonkos Zoltán, a Kiskunmajsai FC „villámigazolása”.

Tapodi Kálmán

A bajnoki rajtra bevethető cerberus nélkül maradt kék-sárgákat néhány éve már segítette felkészülési meccseken a veterán hálóőr, de maga sem gondolt arra, hogy valaha magyar bajnoki mérkőzésen lép pályára.
– Újvidéki születésű vagyok és a Vojvodina utánpótlás csapataiban védtem. 1992-ben költöztünk családommal Magyarországra, s akkoriban leigazolt a Kiskundorozsma, de sérüléseim miatt végül egyetlen bajnoki mérkőzésen sem tudtam pályára lépni. Később a munkám miatt sem tudtam vállalni a versenyszerű sportolást. Kiskunmajsán élek, s néhány napja kerestek meg a KFC vezetői, hogy besegítenék-e nekik a bajnoki rajton. Edzés nélkül, egy csavarral a vállamban és két csavarral a térdemben is elvállaltam. Nem szeretném értékelni a teljesítményen, de nem érzem ludasnak magam a bekapott gólokban. Remélem a fiúknak jobban megy majd a folytatásban – mondta el a cerberus, aki nem tervezi a visszatérését a pályára.

A Kiskunmajsa–Akasztó (1–3) mérkőzés legidősebb pályára lépője azonban nem a debütálásával alighanem világrekorder majsai kapus, hanem a vendégek elnyűhetetlen játékosa – a több élvonalbeli csapatban is megforduló –,  Csehi István volt, aki júniusban már a 47. születésnapját ünnepelhette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!