Sport Bács-Kiskun

2014.07.08. 07:37

Volt hazai a bajai dobogón

Összesítésben a szlovákiai Marian Jung zárt a legjobban a motorcsónakosok világ- és Európa-bajnoki futamának bajai állomásán. A hétvégi megmérettetésen a Vő Racing Team versenyzője, Hencz Róbert összesítésben a harmadik helyen végzett.

Kubatovics Tamás

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a hétvégén a motorcsónakosokat és rajongóikat. A rekkenő hőségben megrendezett futamokat azonban így is a törzsgárdának nevezhető, több száz érdeklődő tekintete előtt teljesítették a bajai Türr kilátó előtti Duna-szakaszon, ahogy az az utóbbi néhány évben  ismét szokásossá vált. A város által kétmillió forinttal támogatott hétvégi viadalon három osztályban világ- és Európa-bajnoki futamok zaja szállt a folyó mentén, bár az eredeti menetrendtől eltértek a szervezők.

A világbajnoki sorozat részeként szálltak vízre a Formula 500-as versenyzők, tizenöten vágtak neki a pontgyűjtésnek. Ebben a kategóriában Hencz Róbert, a Vő Racing Team versenyzője bronzéremmel zárta a versenyt, a harmadik futamban másodikként lengették meg neki a kockás zászlót. A párkányi sportoló előtt végzett az olasz Giuseppe Rossi, a hétvégét viszont Marian Jung (Szlovákia) zárta a legjobban, mindhárom futamban első helyen végzett, így összesítésben is ő lett a legjobb.

Az F250-ben szintén szlovák versenyző állt a dobogó legmagasabb fokára, a hatfős mezőnyből Mihal Kosut úgy lett első, hogy egyik futamot sem nyerte meg, viszont két második és egy harmadik helyével bizonyult a legjobbnak. Ezt leginkább a dunaújvárosi Bodor Péter bánta, aki két győzelem után a harmadik futamból kiesett, ezzel a hétvégét ezüstéremmel zárta, mögötte a brit Wayne Turner végzett. A tíz versenyzőt mozgósító F125-ben a lengyelek vitték a prímet, Massimo Rossi (Olaszország) az első futamot még megnyerte, a jó kezdés azonban az összesítés harmadik helyére lett elegendő, a futamról futamra egyre jobban teljesítő Marcin Zielinski lett a végső győztes, mögötte Henryk Synoracki állhatott a dobogó második fokára.

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!