Sport Bács-Kiskun

2014.04.15. 18:59

KTE: irány az európai porond

A Kecskeméti TE súlyemelői junior, ifi és maters Európa-bajnokságra készülnek. Bálint Csaba edző az utóbbi megmérettetésről három-négy aranyérmet szeretne hazahozni.

Borbély Károly

A napokban ért véget az izraeli Tel Avivban a felnőtt súlyemelő Európa-bajnokság. A kontinensviadalon dobogóra lépett a Kecskeméti TE versenyzője, Vaspöri Gábor. A 94 kg-os súlycsoport sűrű mezőnyében a hírös városi versenyző két jó gyakorlatot bemutatva szakításban 150 kilogrammig jutott, majd lökésben szintén két sikeres gyakorlatot bemutatva 186 kilogrammot teljesített.

A 336 kilogrammos összetett eredmény a 10. helyet jelentette Vaspöri Gábor részére. A felnőtt csapatnak az Európa-bajnokság felkészülési állomás volt a novemberi kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

– Gábor eredményévelelégedett vagyok, a versenyt megelőzően 10-12. helyezés elérésére számítottunk. A megmérettetésen tapasztaltak alapján nyugodtan mondhatom, hogy jó úton haladunk a felkészülésben, hisz Vaspöri Gábor biztosította helyét a válogatottban – értékelt Bálint Csaba edző.
A felnőttek kontinensviadala után az ifjúsági válogatott is Európa-bajnokságra utazik. A magyar csapatnak két kecskeméti versenyző is tagja, ifjabb Nagy Noel (62 kg) és Kmegy Máté (85 kg).

– Mindkét versenyzőnk megnyerte az iskolás országos bajnokságot, valamint 15-20 kilóval javítottak a tavalyi legjobb eredményükön. Noel és Máté mellett még két versenyzők szerepelt az országos bajnokságon, a junior korcsoportban Megyeri Dávid (69 kg) ezüstérmet szerzett, Árva László a serdülők között a negyedik helyen végzett. A hölgyek mezőnyében Kasza-Kovács Klára a válogatott tagjaként a junior vb-re készül. Nagy örömömre szolgál, hogy masters versenyzőink is újból kilépnek a nemzetközi porondra, és nagy létszámban képviselik a Kecskemétet. Május 17-24-ig rendezik a masters Európa-bajnokságot, ahol nyolc kecskeméti versenyző lép dobogóra (Kasza Adrienn, Takács Erika, Kasza György, Török János, Herczeg Gábor, Nagy Noel, Csepeli Zsolt és Török Péter). Az elmúlt évekhez hasonlóan jó szereplést várok tőlük, három-négy aranyérmet, valamint több értékes helyezést szeretnék elhozni az Eb-ről – tette hozzá Bálint Csaba.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A magyar csapatnak két kecskeméti versenyző is tagja, ifjabb Nagy Noel (62 kg) és Kmegy Máté - képünkön - (85 kg)
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!