Sport Bács-Kiskun

2014.01.01. 13:15

Futással búcsúztatták az óévet

Több településen is hagyománnyá vált, hogy futással búcsúztatják az óévet. Kecskeméten is több százan vágtak neki a különböző távoknak, hogy egy jó hangulatú versennyel zárják a 2013-as évet.

Sz. T.

Kecskeméten a Szabadidőközpontban, a vízmű dombnál jelölték ki a pályát. A vállalkozó kedvű sportolók kettő, négy és hat kilométer megtételére vállalkozhattak. A legrövidebb távot választók között azonban csak a gyerekeket értékelték. Az időjárás kedvező volt, mert nem volt hideg, szél sem fújt, csak a köd okozott egy kis problémát. Ennek megfelelően az indulók között akadtak olyanok, akik, rövid ujjú pólóban, vagy rövidnadrágban rótták a kilométereket, míg mások sapkával, sállal, kabáttal óvták magukat. Akadtak olyanok is, akik a szilveszteri hangulatnak megfelelően jelmezt is öltöttek magukra, és olyanok is, akik stílszerűen pezsgővel frissítettek. A célban mindenkit apró ajándékkal vártak a szervezők.

A két kilométeres távot a lányoknál leghamarabb Kiszel Zsófia teljesítette. Testvére Kiszel Gergő a fiúknál bizonyult a legjobbnak. Másodiknak érkezett Kerekes Luca és Nagy Zoltán. Valamennyien kecskemétiek. A harmadik helyet a lányoknál a ballószögi Nagyhegyesi Eszter szerezte meg, míg a fiúknál a kecskeméti Nagy Bálint.

Négy kilométeren a nőknél az abonyi Soós Fanni, a férfiaknál a kecskeméti Fekete Zoltán ért leghamarabb a célba, Második lett a ballószögi Baukó Gréta és a kecskeméti Hajnal Ádám. A harmadik helyet a kecskeméti testvérpár Ország Alma és Ország Ferenc szerezte meg. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sokan futottak elébe a másnapnak
[/caption]

Hat kilométeren Bánki Jusztina és Kónya Ákos nem talált legyőzőre. Másodikként érkezett Háryné Staskó Anita és Jéga Szabó Zsolt, míg bronzérmes lett Pászti Edit és Boronkay Péter. Valamennyien kecskemétiek. A legfiatalabb lány, a két és fél éves Szentesi Nóra, és a legfiatalabb fiú, a négy és fél éves Bodnár Henrik Sámuel, valamint a legidősebb induló a 72 éves kiskunhalasi Tabajdi József különdíjazásban részesült.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!