Sport Bács-Kiskun

2013.09.24. 22:00

Átmenetileg, határozatlan időre

Új edzők irányítják az NB III Közép csoportjában szereplő Bajai LSE szakmai munkáját, ma Magyar Kupa mérkőzésen a Geresdlak ellen mutatkozik be az új felállás.

Kubatovics Tamás

Elfogadta Goretich Krisztián lemondását a Bajai LSE elnöksége, közölte lapunkkal Búcsú Lajos elnök a klubvezetés hétfői, éjszakába nyúló ülésén született döntést. Eszerint távozik a klubtól Kernya Tibor pályaedző is. Búcsú elmondta, csak a sajtón keresztül értesültek a vezetőedző szándékáról – az elnök  nem volt jelen a szombati bajnokin – , a hosszú ideje sikertelen sorozatot produkáló csapatnál a váltásra voksoltak. Átmeneti időre a klubhoz nyáron futballistaként visszatért Zsók József irányítja a csapat szakmai munkáját játékos-edzőként, munkáját Nagy Előd segíti, aki téli bokasérüléséből még nem épült fel teljesen, ebben a bajnokságban nem húzta magára a kék-sárga mezt. Búcsú Lajos kérdésünkre kifejtette: megbízatásuk határozatlan időre szól, a következő hetek eredményeitől függ, hogy a szükségmegoldás mennyi időre szól.
A csapat ma Magyar Kupa mérkőzésen a Baranya megyei I. osztályban hat forduló után 14. helyen álló Geresdlak otthonában lép pályára, a találkozó 15 órakor kezdődik.

– Meglepett, hogy elfogadták a felajánlott lemondást. Nem bánom, hogy ezt a lehetőséget megteremtettem. Jobban a szeretem annál a bajai labdarúgást, hogy miattam kerüljön kilátástalan helyzetbe. Azt hittem, kapok egy hét esélyt, mert szerdán a kupamérkőzésen fel lehetett volna hozni a társaságot, aztán a Maglód elleni bajnokin bizonyíthattunk volna. Már korábban lehettek hasonló elképzelések a vezetőségben. Váratlanul ért, de nincs bennem sértődés, sokat kaptam a klubtól és sokat is adtam. A vezetőség szerint mélyponton van a bajai futball, ami nekem köszönhető. Nem vagyok biztos benne, hogy ez így van. Hétfőn kísérletet tettem a csapat felrázására. Az U6-os korosztály 14 játékosa csillogó szemmel jött be az öltözőnkbe. A fiúknak pedig elmondtam, hogy nem róluk vagy rólam szól a felnőtt csapat teljesítménye, hanem ezekről a gyerekekről és bajai labdarúgás jövőjéről, mert NB III-ban kell maradni, különben a klub nem tudja fenntartani magát – kommentálta a történteket tegnap Goretich Krisztián. Felidézte, hogy tavaly nyáron egy fiatal társaságot hozott össze, kilátástalan helyzetben vágott neki a BLSE az NB II-nek. Bebizonyosodott, hogy a csapatnak a másodosztály túl nagy feladat. Idén nyáron a tervezettnél két héttel később tudták megkezdeni a felkészülést. Se csapat, se pénz nem volt, amikor a játékosok vállalták, hogy újabb évnek vágnak neki. A megerősödött harmadosztályhoz azonban erősödnie kell a  szerencsével is hadilábon álló csapatnak.

– Szinte mindegyik idei mérkőzés elején megvoltak a helyzeteink, de rossz döntések miatt nem rúgtunk gólt, aztán bizonytalanná váltunk és a rutinosabb játékosok is betliztek, ráadásul csatárposzton elfogytunk. Nem voltak az öltözőben beépített embereim, a legtöbb játékossal már az utánpótlásban találkoztam, szinte gyerekemnek tekintettem őket. Két emberben bíztam, tudásuk és az életkoruk alapján játékosként kellett volna rendet tenniük az öltözőben és maguk mellé állítani a fiatalokat,  Zsóktól és Nagy Elődtől többet vártam volna. Reméltem, hogy Előd hamarabb tud segíteni a pályán. Ezt a csapatot én hoztam össze, ha nem kaptak pénzt, akkor a sajátomból adtam, a család elől vettem el. Máskor edzőtársaimmal a szerelést, labdát vettünk. Lehet, hogy túl közel álltak hozzám a játékosok és nem fegyelmeztem. De nem volt meg a fegyelmezés lehetősége, mert nem voltak meg azok a dolgok, amiket elvehettem volna egy játékostól. Amit legjobban hiányoltam, az az elszántság és az akarat. Aki a tabella alján áll, annak nem így kellene hozzáállnia a dolgokhoz. Hét közben láttam a játékosokon a tüzet, ami a hét végére elfogyott – összegezte Goretich Krisztián.

Kiemelte: az előző bajnokságból a Gyirmót vagy a Zalaegerszeg bajai legyőzése mindig emlékezetes lesz számára. Most több időt tölthet majd családjával, az utóbbi másfél évben ugyanis főállású munkája után minden idejét a csapatra fordította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!