Sport Bács-Kiskun

2013.08.12. 08:08

Hetvenöt perc játékidő, 77 góllal

Szaunázással felérő tesztmérkőzést játszott az NB I/B-s Kiskunhalas NKSE női csapata hazai pályán a vele azonos csoportban szereplő Szeged SE-Algyővel.

Tapodi Kálmán

A nézőtéren üldögélőkről is folyt a verejték és az csak tovább nehezítette a drukkerek dolgát, hogy mindkét csapat szinte teljesen azonos, sárga színű mezben lépett pályára. Mint kiderült: a házigazdáknak jelenleg nincs egyetlen garnitúra mezük sem – a mostanit is kölcsönözték –, a vendégek pedig éppen sárgában jöttek. A megkülönböztető trikókat pedig nem vették fel a lányok, mert úgy még jobban izzadtak volna a halasi sportcsarnokban, így egyszerre tizenkét sárga mezes küzdött a játéktéren.
A hazai szurkolók némi örömére az újoncok mellett akadt néhány ismerős arc is a halasi csapatban, így legalább őket sikerült megkülönböztetniük a vendégektől. A házigazdáknál  – kár is volna ezúttal emlegetni a csapatszínt, a kék-fehéret – nyolcan először szerepeltek a Kun István irányításával formálódó gárdában.

A bennmaradást célul tűző szegediek – akiknek a kispadján a halasi csapatban is megforduló Huba Dóra ül –, a 3x25 perces meccs első harmadában jól tartották magukat (15–12). A következő 25 percben is nőtt a halasi előny (25–21), az utolsó harmadban viszont rendre leindították őket Sterbikék, így alakult ki a 45–32-es végeredmény.

A halasiaknál pályára lépett a Kispestről érkezett Kövi Kata (3 gól) és az MTK-BSE játékosa Halmos Nikolett (3). A legutóbbi szezonban a lajosmizsei csapatban 46 gólt szerző Bezzeg Adrienn 10 góllal tette le a névjegyét Halason. A Szeged-Algyő elleni meccsen szerepelt még: Ignácz-Pethő Renáta és Jurik Petra (kapusok), valamint Sterbik Andrea (9), Csákovics Nóra (4), Herceg Réka (2), Kisjuhász Petra (1), Orell Bettina, Terenyi Mária (3), Nagy Mariann (5), Tóth Judit (4), Juhász Dóra (1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!