Sport Bács-Kiskun

2013.08.21. 19:45

Helyi adóból újították fel az öltözőt

Fél évszázada annak, hogy a soltvadkerti sportpálya öltözőjét átadták az akkori sportolóknak, ám azóta alig költöttek az ingatlan megóvására.

Barta Zsolt

– Szégyenkeztünk már emiatt, de az elmúlt hetekben felújítottuk a csaknem 200 négyzetméteres ingatlant – nyilatkozta lapunknak Lehoczki Ferenc polgármester. Egy pályázat támogatásával a helyi vállalkozók a társasági adójukat irányították a felújítási projekt számlájára, így 17 milliót a cégek álltak, míg közel 8 millió forintot az önkormányzat teremtett elő.

A 25 milliós költségből új fűtési rendszert alakítottak ki, a fél évszázados vizesblokkokat is lecserélték, akár csak a nyílászárókat, de hőszigetelés is került a falakra. – A kivitelezést helyi cégek végezték, így munkát adtunk a városi vállalkozásoknak, a pénz helyben marad, s az adót is itt fizetik be a cégek majd a közösség kasszájába – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!