Sport Bács-Kiskun

2013.07.01. 20:23

Szakítottak és löktek

Nagy menetelésen vannak túl a Kecskeméti TE súlyemelői. Bálint Csaba edző Megyeri Dávid eredményét emelte ki.

Borbély Károly

A Kecskeméti TE súlyemelői eredményesen szerepeltek az elmúlt napokban rendezett különböző versenyeken. A 10-15 éves korosztály részére kiírt országos tehetségkutató versenyen Árva Cintia, Árva László és ifjú Nagy Noel első helyezést ért el.

Az ifjúsági korú versenyzők a Héraklész edzőtábor után mérhették fel tudásukat. Kasza-Kovács Klára és Megyeri Dávid németországi nemzetközi versenyen lépett dobogóra és csapatban második helyen végeztek. Kmegy Máté a felnőttekkel együtt Iregszemcsén, a nemzetközi Ireg Kupán vett részt. Kmegy Máté a 85 kilós súlycsoportban 222 kilogrammos (100 kg szakítás; 122 kg lökés) eredménnyel az ifjúsági korcsoport második legeredményesebb versenyzője lett. A felnőttek között induló  Takács Erika (+75 kg) 171 kilogrammos (73; 98) teljesítményével korcsoportjában a dobogó második fokára állhatott fel. 

Az utánpótláskorú versenyzőknek Tatabányán rendezték meg az ifjúsági országos bajnokságot, ahol Megyeri Dávid (69 kg) 202 kilogrammos eredménnyel országos bajnoki címet szerzett. Az iskolások országos döntője után itt is aranyérem került a nyakába. A tatabányai viadalon Kmegy Máté egyéni legjobb eredményét megjavítva – 224 kg (101; 123) – ezüstéremig jutott.

Az ifi ob-val közösen rendezték a Veres Győző-emlékversenyt, ahol Kasza-Kovács Klára (58 kg) 141 kilogrammos (61; 80) eredménnyel megnyerte súlycsoportja küzdelmeit, valamint a junior korcsoport legjobbja lett.
Megyeri Dávid és Kasza-Kovács Klára az elért eredményeik alapján a magyar válogatott tagjaként részt vesz a csehországi Olimpiai Reménységek Versenyén. 

– Minden korosztályban van bajnoki címre esélyes versenyzőnk, az ifik között Megyeri Dávid aranyérme egy nagyon kemény munka eredménye. Versenyzőink nagy menetelésen vannak túl, hisz minden megmérettetésen bizonyítaniuk kell, hogy a válogatott tagjaként központi edzőtáborokban tudjanak készülni – mondta Bálint Csaba, a KTE edzője. 
Kecskeméten kiemelt, I. osztályú versenyt augusztus 24-25-én láthatnak a súlyemelés iránt érdeklődők. Ekkor lesz a junior országos bajnokság és a Messzi István-emlékverseny a Messzi István Sportcsarnokban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!