Sport Bács-Kiskun

2013.07.16. 13:58

Kecskeméti siker a BMX-vébén

A elmúlt hétvégén Kölnben rendezték a freestyle BMX-esek világbajnokságát, ahol három magyar győzelem is született.

P. Zs.

Az amatőrök között Szabó Dávid (Kecskemét) és Kempf Zoltán (Gyula), a profiknál pedig az immáron háromszoros győztes Kun Ádám (Sátoraljaújhely) diadalmaskodott.

A kecskeméti Szabó Dávid a flatland kategóriában indult az amatőr szekcióban. A kategória elnevezése ellenére profikat megszégyenítő trükköket adott elő a húsz éves fiatalember, aki hét éve ragadott először BMX-et azzal a céllal, hogy flatland-trükköket tanuljon. Aki élőben is kíváncsi az újdonsült világbajnokra, legközelebb augusztus 17-én láthatja őket kerékpározni a Holiday BMX Flatland Cup elnevezésű országos versenyen, Kecskeméten.

A mára külön kerékpáros sportággá fejlődő BMX az 1960-as években alakult ki az Egyesült Államokban. Kezdetben olyan fiatalok űzték, akik életkoruknak vagy anyagi helyzetüknek köszönhetően nem engedhették meg a drága krosszmotorokat. Az utánzásra épülő BMX azonban hamar nagy népszerűségre tett szert, és külön sportággá vált. A faltland stílus a többi freestyle ágazattól – park, halfpipe, street, dirt vagy trails – nagymértékben eltérő műfaj, ugyanis ebben az esetben a BMX-esek végig a földön gurulnak, itt az egyensúlyozáson és a mérnöki pontosságú trükk-sorozatokon áll a hangsúly, nem pedig a nagy ugrásokon és a magas repüléseken.

 

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!