Sport Bács-Kiskun

2013.07.06. 18:45

A Vörös térről rajtoltak a kalocsai kamionosok

Moszkva szívében, a Vörös téren mesés rajtceremóniával köszöntötték a Silk Way Rally mezőnyét, melyben harmadik alkalommal gördült a rajtkapuhoz a kalocsai Quialisport versenykamionja.

T. K.

- Nehéz pompásabb környezetet elképzelni egy tereprali-maraton rajtjához, mint a Vörös tér: a Kreml falai és a Vaszilij Blazsennij-székesegyház hagymakupolái már-már romantikus hangulatot teremtenek, pedig a Silk Way Rally résztvevőire igazán komoly feladat vár. A fiúk versenyláztól fűtötten vettek részt a pénteken a kora esti órákban tartott ünnepélyes rajtceremónián - számolt be a helyszínről Mészáros Sándor, a kalocsai trió csapatmenedzsere.

„Harmadszorra is szenzációs az a hangulat, amit itt, Moszkvában lehet tapasztalni a verseny idején” – mondta Kovács Miklós, aki Czeglédi Péter navigátorral és Ács László főszerelővel együtt alkotja a 317-es rajtszámú, Scania kamion legénységét. „Az oroszok imádják ezt a sportot, és évről évre olyan hangulatot teremtenek a rajtceremónián, amely semmi máshoz nem fogható. Délután óriási vihar tombolt a városban, de ez sem vette el az emberek kedvét, így is sokan kijöttek biztatni a résztvevőket.  Fejben  természetesen már az első szelektív szakaszon vagyunk, nagyon várjuk, hogy elkezdődjön végre a száguldás” -nyilatkozta a pilóta.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Vörös térről rajtoltak a kamionok
[/caption]

Szombaton a 73 autót és 27 kamiont számláló mezőnyre még csak összekötő szakasz várt, Tambovba egy 450 kilométeres menettel jutottak el. Az első szelektív szakaszt vasárnap futják a 4100 kilométer össztávú, 2821 kilométernyi szelektívet magában foglaló viadalon.

Címkék#kalocsa
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!