Sport Bács-Kiskun

2013.05.21. 19:38

Csapatban és egyéniben is Mogyis siker a sprint ob-n

Egyéniben és csapatban is első helyezést értek el a Mogyi Baja-Pécs triatlonistái a sprint távú országos bajnokságon.

Szentirmay Tamás

A hagyományokhoz híven Tiszaújvárosban rendezték a sprint távú (750 m úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás) ob-t. A csapatok versengésével kezdődött a viadal, és az érmekért és elit kategóriában a bajaiak nem találtak legyőzőre. A Bajai Péter, Czigány András, ifj. Faldum Gábor, Flander Márton, Király István összeállítású csapat a tavalyi győztes, Uniqa Team Újbuda SE csapatát, valamint a házigazda TVK Mali TK-t megelőzve állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A csapatok versengését az egyéni megmérettetés követte, az I. Fornetti Triatlon Magyar Nagydíj. Az úszás és a kerékpározás után szinte teljesen együtt volt a mezőny. Az amúgy is jó futó hírében álló Faldum Gábor az öt kilométeres táv felénél ritmust váltott, vetélytársai nem tudtak vele tartani, így magabiztosan szerezte meg az első helyet. Második Fecskovics Attila, harmadik Papp Dávid (mindkettő Uniqa Újbuda). A nőknél egyéniben: 1. Vanek Margit (Budaörsi TK), 2. Fusch Renáta, 3. Dudás Eszter (mindkettő Uniqa Újbuda). Csapatban: 1. Uniqa Újbuda, 2. TVK Mali, 3. Budaörsi TKE.

A tiszaújvárosi verseny keretében rendezték a paratriatlon országos bajnokságot, ahol a kecskeméti Boronkay Péter, sérülése ellenére, a TRI-4 kategóriában ezüstérmet szerzett.

Címkék#sport#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!