Sport Bács-Kiskun

2013.05.08. 18:55

Békével jöttek és mentek

Kiskunhalas, Jánoshalma, Csávoly után tegnap érkeztek Bajára a Peace Run (Békefutás) résztvevői.

Kubatovics Tamás

Baján helyi atléták és diákok kíséretében és rendőri felvezetéssel futottak be a város főterére a békelánggal, amit a példásan rövid hivatalos köszöntő ceremónia után bárki kezébe vehetett. Rengeteg felvételt készítettek a gyerekek és hozzátartozóik. Mint a békefutók mondták: a fáklya kézbeadása jelképezi a barátságot, a békét, hiszen akik együtt futnak, azok barátságban együtt tudnak élni.

Hat nap alatt Gyulától Pécsig 397 kilométert teljesít az országban a váltófutás csapata, helyenként különböző kísérőkkel és programokkal fogadják őket. Baján a Sugovica általános és sportiskola diákjai cselgáncs és ugrálókötél bemutatót tartottak a nemzetközi futócsapatnak. A Peace Run váltófutáshoz bárki csatlakozhat, Magyarország az idén tizenhatodik alkalommal kapcsolódott be a 26 éve alapított váltófutásba, ami 150-nél több országban járt már. Idén is világszerte több tízezer ember kapcsolódik be az öt kontinensen az év során párhuzamosan zajló rendezvényekbe, a 4 ezer kilométeres európai váltó idén 10 országot kapcsol össze.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bárki kézbe vehette a békelángot
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!