Sport Bács-Kiskun

2013.03.31. 13:42

Pécs vitte el a három pontot

A 21. fordulóban a Pécs volt a KTE ellenfele, melyből több játékos eltiltás miatt hiányzott. Hazai oldalon Patvaros Zsolt és Koszó Balázs nem volt keretben, ellentétben a kecskeméti debütálására készülő Hullám Attilával.

baon.hu

A felázott talaj nem könnyítette meg a játékosok dolgát, az első percekben bizony inkább ismerkedtek a játéktérrel a főszereplők. A mieink egyedi mezben és erőszakosan kezdtek, próbálták a Pécset már a saját térfelén zavarni, minél kevesebb húzásból a kapu elé kerülni. Az első hazai lövés Mogyorósi Józseftől érkezett, 20 méterről bombázott a kapu fölé, a másik oldalon Simon próbált a kifutó Antal fölött emelni, ám rosszul találta el a játékszert. A pécsiek beadásai voltak igen veszélyesek, ezekből többször is megdolgoztatták Antalt, de ő jól megoldotta feladatát. A félidő hajrájában Rajczit vágták fel a tizenhatos vonalánál, ám a játékvezető sípja néma maradt, végül reklamálásért sárga lapot kapott a KTE támadója.

Fordulás után az első lehetőség Burgos előtt adódott, egy szabadrúgást fejelt vissza éles szögből, Dibusz azonban megszerezte a labdát, az 51. percben viszont Antal bravúrja kellett, egy lecsorgó labdát Grumics lőhetett rá közelről. Több esemény volt már az első percekben, a kapuk elé többször jutottak el a csapatok, Mohl szabadrúgásánál például nagyon figyelnie kellett ismét Dibusznak.

Az 56. percben megszerezték a vezetést a vendégek, egy középre ívelt szabadrúgást Antal mellett csúsztattak tovább, ami Grumics elé került és egyből az üres kapuba fejelt. 0-1

A 67. percben Vaskó előbb kapott egy vitatható sárgát, majd a szabadrúgás után tömegjelentben Veizer játékvezető ütést vélt felfedezni, ami után ki is állította a KTE védőjét, egy perccel rá Joszeliani is sárgát kapott. Ekkor nem a helyzetekről szólt a mérkőzés, a Pécs rutinosan ölte az időt is, többször a földön maradtak a vendégek.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az első kapott gól után jobban feltolta a védekezést a KTE, így több tér nyílt a pécsi kontrák előtt
[/caption]

A 82. percben a teljesen kinyíló védelem mellett Simon lódult meg, majd a kapufa érintésével a bal alsóba lőtt. 0-2
A hajrában még Antal védett egy emelést, de újabb gól már nem született, a Pécs elvitte a három pontot.
KTE-Phoenix Mecano – PMFC-Matias 0-2 (0-0)

OTP Bank Liga, 21. forduló
2013. 03.30., Széktói Stadion
KTE: Antal – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Forró (Salami 80.) – Vukaszovics – Pekár, Szavics (Joszeliani 63.), Mohl – Burgos, Rajczi (Yannick 63.).
PMFC: Dibusz – Nagy O., Causzics, Balogh, Uzoma – Akassou, Wittrédi (Gaál 80.), Koller – Dr. Horváth (Szatmári 46.), Grumics, Simon (Beke 89.).
Gól: Grumics (56.) Simon (82.)
Sárga lap: Póti, Rajczi, Vaskó, Joszeliani ill. Causzics, Balogh.
Piros lap: Vaskó (67.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!