Sport Bács-Kiskun

2012.12.03. 11:44

Hó helyett eső nehezítette a hógolyó-futást

Az eredeti tervtől eltérően nem szombaton, hanem vasárnap rendezte meg a Justitia egyesület Hógolyó domb-futását Kecskeméten, a Vízmű-dombnál. Hó ugyan nem esett, de eső igen, de ez sem tántorította el a versenyzőket.

Sz. T.

Az indulók választhattak, hogy 3,5 vagy 7 kilométert futnak. Előtte azonban az óvodások versenyét indították el. Akadt olyan fiatal legény, aki cumival a szájában tette meg a távot. Ennek ellenére az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Varga Tibor főszervező, az egészségügyi iskola aulájában, ahol a nevezés zajlott, már a verseny előtt bejelentette, hogy nemzetközi lesz a verseny, mert Romániából, Lettországból, Törökországból, de még a távoli USA-ból és neveztek, hogy teljesítsék a távot. Mind a négyen a Kodály-intézetetben tanulnak.

Szerencsére az eső nem esett nagyon, de ennek ellenére akadtak olyanok, akik vastagon beöltözve vágtak neki a kilométereknek, míg mások sokkal bátrabbak voltak és rövidujjú pólóban és rövidnadrágban álltak rajthoz. Néhányan csak levezetésnek szánták a futást a téli pihenő előtt, míg mások szinte vérre menő küzdelmet folytattak azért, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

A 3,5 kilométeres versenyt Szabó Laura (Kecskemét) nyerte. Férfiak: 1. Szabó Bence, 2. Kasza István, 3. Somodi Soma (mind három kecskeméti). 7 km férfiak: 1. Mádi Szabolcs, 2. Galamb Csaba, 3. Vajda Zoltán (mind három kecskeméti). Nők: 1. Juhász Ágnes, 2. Márta Andrea, 3. Háriné Staskó Anita (mind három kecskeméti).[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Eső ellen jól véd a mikulás sapka
[/caption]

Ezek is érdekelhetik