Sport Bács-Kiskun

2012.12.24. 20:30

Évet zártak, versenyeztek

Hagyományos évadzáró találkozót, és első ízben történelmi íjászversenyt tartott a Solt Fejedelem Hagyományőrző Csoport, december 16-án.

Popovics Zsuzsanna

A révbéri lovascentrumban gyülekeztek az íjászok, meglehetősen cudar időben. A szitáló köd dacára lövésre alkalmasnak ítélték a terepet a szervezők, így sor kerülhetett a megmérettetésre.

Szebbnél szebb íjakkal, korhű ruhákban és kiegészítőkkel vértezve vonultak a versenypályára az íjászok, ahol szalmabálákra, jópofa kartonfigurákra lőhettek. A nevezők kis fantáziával magyar embert elrabló török katonákat ártalmatlanítottak, vaddisznókra és farkasokra vadásztak, kémeket fegyvereztek le, illetve még egy mozgó lovas kocsiról is lőttek (utóbbi esetében inkább kevesebb, mint több szerencsével).

Aki a verseny során átfázott, jókora tábortűznél melegedhet. A találkozó vendége volt Mónus József magyar világrekorder íjász, aki távlövést mutatott be, beszámolt számos versenysikeréről és a nevezetes, 125 fontos íját is körbeadta. Aki kézbe fogta, tapasztalhatta, hogy kihúzni sem egyszerű, nemhogy célzottan lőni vele. A dunaújvárosi íjászok a idei koreai szereplésükről adtak fényképes ízelítőt, ahol részt vettek a Hagyományos Íjászok Világbajnokságán.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mónus József lövés közben - Fotó: Tandari Gábor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!