Sport Bács-Kiskun

2012.12.21. 11:59

Bravúrra készül a Kiskunhalas a kupában

A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutás a tétje a mai Dunaújváros-Kiskunhalas összecsapásnak. A halasiaknak döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

Tapodi Kálmán

Az Európa-bajnokság miatti hosszú bajnoki szünetben idején sem unatkoztak a Kiskunhalas NKSE játékosai, akik az egy hetes pihenőt kivéve, végigdolgozták az időszakot. Az idei év utolsó tétmeccsére készülődő halasiak két tesztmérkőzést is játszottak az elmúlt napokban és mindkétszer alulmaradtak a Budapest SE-vel szemben. A csapat edzője Vlagyimir Golovin szerint hasznosak voltak ezek a találkozók, mert kiderült, hogy miben akad még javítanivaló a csapat játékában.

– Sokat dolgoztunk a bajnoki szünet alatt, s komoly erőnléti munkát is végeztünk. Végre újra tétmeccset játszunk, s most kiderül, hogy mennyit sikerült megmenteni az eddigi bajnoki formánkból. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, amit háromesélyesnek tartok, attól függetlenül, hogy számunkra már a döntetlen is továbbjutást jelentené – mondta el a kiskunhalasiak edzője, aki beszámolt arról is, hogy az utolsó két bajnokit kihagyó Takács Bernadett felépült sérüléséből, Scholtz kapus is teljes értékű munkát végezhet, de most épp Drávai és Varga küzd kisebb problémákkal.

– Természetesen győzni szeretnénk és továbbjutni, ami bravúr lenne, hiszen a Dunaújváros jobb csapat annál, mint amit a mostani bajnoki helyezése mutat – vélekedett Golovin Vlagyimir.
Az újvárosi lányok eddig mindössze egy mérkőzést nyertek a bajnokságban, ami mellett még két döntetlent játszottak, így az utolsó előttiek, míg a Halas az 5. helyen tanyázik. A kupatalálkozó érdekessége, hogy január 5-én bajnoki meccsen fogadják a „kohászlányokat” a kiskunhalasiak. Ez az összecsapás zárja az őszi szezont.

A dunaújvárosiak is NB I-es ellenféllel, a Békéscsabával játszottak edzőmeccseket a holtszezonban. Az eredmények felemásra sikeredtek számukra, mert előbb 38-31-re kikaptak, majd 34-29-re győztek.
Mátéfi Eszter, a Duna-partiak edzője szerint az idei bajnokság meglepetéscsapata a KNKSE, melynek keretében több olyan rutinos játékos van, akik eldönthetik egy-egy mérkőzés sorsát a kiélezett helyzetekben.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A halasiak a bajnokság során eddig hatszor örülhettek a győztes meccsek végén
[/caption] 

– A célunk a továbbjutás kiharcolása lesz, s bár a tapasztalat inkább a vendégek felé billenti a mérleg nyelvét, bízunk a fiatalos lendületben, a hazai pályában – nyilatkozta a dunaújvárosi hírportálnak a korábbi szövetségi kapitány.
Az újvárosiak maródi játékosai közül a rutinos átlövő Ferling Bernadett és Berta Nikolett is meggyógyultak. Az újdonsült Eb bronzérmes Bódi Bernadett is bekapcsolódott a közös munkába.

A női kézilabda Magyar Kupa 4. fordulójában eddig három meccset játszottak le, ahol nem születtek meglepetések az első osztályú csapatok jutottak a legjobb nyolc közé. Eredmények: Mohács–Ferencváros 25-43, Szent István Építők SE–Békéscsaba 25-33, Tököl–Debrecen 21-28. A további párosítás: Budapest SE–Fehérvár KC, Siófok–Veszprém, Szeged-Algyő–Érd, Szekszárd–Győr. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia–Kiskunhalas NKSE Magyar Kupa mérkőzés december 22-én 17 órakor kezdődik.

Az EHF-szakvizsgái előtt álló Golovin Vlagyimir személyesen is megtekintett több találkozót a nemrégiben véget ért szerbiai női kézilabda Európa-bajnokságon. A halasiak mestere az Eb előtt úgy nyilatkozott, hogy az első hatba várja a magyar csapatot. – A középdöntők tizenkét találkozóját láttam, s örülök, hogy a magyarok ilyen jól muzsikáltak. Az első vereség után sokan megijedtek, de a lányok bebizonyították, hogy egységes csapatot alkotnak. A legfontosabb meccseken mindig akadtak olyan játékosok, akik komoly egyéni teljesítményt nyújtva járultak hozzá a sikerhez, amihez természetesen néha egy kis szerencse is kellett – mondta el a halasiak edzője.

Ezek is érdekelhetik