Sport Bács-Kiskun

2012.07.10. 15:58

Buckák között kalandoztak

Az eredeti Dakar-ralikon lehetett olyan meleg, mint a hétvégi kalandrally bajnokság Halas környéki futamán. Nem csoda, hogy a járgányokban ülők alig várták, hogy víz közeli feladatokat kelljen megoldaniuk.

Tapodi Kálmán

A kétnapos kiskunhalasi „sivatagi-show” azonban nem csak a tikkasztó hőségről maradhat emlékezetes, hanem a különböző nehézségű feladatok miatt is. A versenyzőknek ugyanis nem csak a terep adta nehézségeket kellett leküzdeniük, hanem tereppontokat is meg kellett találniuk GPS koordináták és itiner segítségével, de csapatépítő mókák is vártak rájuk.

Így azután lehetett alkudniuk autókereskedésben, de még krumplit is kellett pucolniuk. Az off road speciális helyszíneken pedig a vezetéstechnikai ügyességüket is próbára tehették az indulók.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A vizes terep ezúttal hűsítő akadálynak számított
[/caption]

A versenyre tizennyolc csapat nevezett, akik a Sóstó Csárda területéről elindulva, Jakabszállástól egészen Szegedig körbekanyarogták a határt. A jó kedélyű verseny végén a quad/motor kategóriában a Spirit Of  Freedom, a light kategóriában a Maszat, míg a heavy kategóriában a Rit-Poly Team – Pirtói Terepjárós Baráti Kör nyerte a kalandrally bajnokság harmadik futamát.

Tapodi Kálmán A vizes terep ezúttal hűsítő akadálynak számított -->

Ezek is érdekelhetik