Sport Bács-Kiskun

2012.05.22. 10:02

Négy aranyat és két ezüstöt hoztak haza

Sikeresen szerepeltek az Univer-KTE birkózói a Veterán Országos Bajnokságon.

baon.hu

Győrszentiványban rendezték meg az elmúlt hét végén a Veterán Kötött és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot, amely egyben kvalifikálás is volt az idén, szeptemberben, hazánkban megrendezésre kerülő világbajnokságra. Négy szőnyegen 120, 35 évesnél idősebb -örök fiatal birkózó vívott emlékezetes csatákat, közöttük három Univer-KTE-s versenyző is, akik négy arany és két ezüst érmet szereztek.

Az egész mezőnyből kitűnt Tihanics Tibor (a szakosztály edzője), aki a „C” kategória kategória 69 kg-jában mindkét fogásnemben arany érmet nyert, 4-4 győzelmével. Akciópontot egyedül a DVTK-s Juhász tudott csak rajta csinálni, akit a szabadfogású döntőben 0-3-as hátrányból „bűvész-szaltóval” küldött el zuhanyozni az utolsó másodpercekben. Sípos Csaba „B” korcsoportban 69 kg, kötöttfogásban, II. helyezett, szabadfogásban pedig Országos Bajnok lett. „G” kcs. (60 év felettiek) Juhász Imre szabadfogásban a győri Baumann (veterán világbajnok!) mögött nagy közdelemben lett ezüst érmes 63 kg-ban, kötöttfogásban viszont egy súlycsoporttal fentebb, 69 kg-ban Országos Bajnoki címet szerzett. Felkészítő edzőjük: Kovács Sándor Pál, szakedző

baon.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!