Sport Bács-Kiskun

2012.05.16. 10:33

A döntőért játszhat a KeSI

Idegenben aratott fölényes győzelme után a Kecskeméti SI másodikligás férficsapata bejutott a felsőházi rájátszás elődöntőjébe, ahol a Hegyvidék-YBL Water Polo Club elleni két mérkőzésen kiharcolhatja a döntőbe kerülést.

Rajtmár István

A hazai környezetben elért döntetlent követően idegenben aratott fölényes győzelmet a Kecskeméti Sportiskola OB I/B-s férficsapata, s ezzel a felőházi rájátszás négyes döntőjélbe jutott.

Vízmű HPKVE-ESMTK – Kecskeméti SI 2-8 (0-1, 2-2, 0-3, 0-2)

OB I/B-es férfimérkőzés a négy közé jutásért, Budapest, Kőér u. Vezette: Vogel, Horváth M.

Kecskeméti SI: HARKAI - Varga I. 1, Bácsi M., HARTMAN J. 2, KISS Á. 3, Jenei V.T., HERÓDEK B. 2. Cs.. Szabó Bo.,Varga B., Dongó T., Bajáki D., Szilágyi B.(k). Edző: Somossy József, Simon Gábor.

A nagy tét miatt ideges hangulatban kezdődött az OB I/B-s rangadó, szerencsére Hartman előnyből szerzett góljával vezetést szerzett a Kecskeméti SI csapata. A második etapban ugyan egyenlítettek a fővárosiak, de Kiss Á. két góljára csak egy (és egyben az utolsó) hazai gól érkezett.

A fordulás után Harkai kapus „lehúzta a redőnyt”, és a negyed második felében Heródek kétszer villant, Varga I. is felíratkozott a gólszerzők közé. Az utolsó negyedben a KeSI jó védekezéssel tartotta az eredményt, majd a végjátékban Kiss Á. előnyből és az utolsó percben Hartman szabaddobásból volt eredményes. Így a két mérkőzésből álló párharcból a hazai döntetlen után a mostani idegenbeli sikerével a Kecskeméti SI megérdemelten és biztosan jutott a legjobb négy közé. Folytatás jövő szombaton idegenben a Hegyvidék-YBL Water Polo Club ellen.

– Jövőbeli ellenfelünkkel két mérkőzést is játszottunk a közelmúltban, s mind a kettőt fölényesen megnyertük, így jogosan reménykedünk abban, hogy az oda-visszavágós alapon sorrakerülő párharcból összesítésben győztesen kerülünk ki, azaz bejutunk a csoport fináléjába – mondta Simon Gábor, a Kecskeméti SI edzője. A szakember elmondása alapján a másik ágról valószínűleg az EKF EGERFOOD-IMOLA harcolja ki a döntőben szereplés jogát, mivel a hevesieknél több fiatal „játszik vissza” az elsőligában második helyezett gárdából.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Harkaiék idegenben harcolták ki a továbbjutást
[/caption]

– Az egriek pályáznak a legjobb eséllyel a végső győzelemre, ami egyet jelent az élvonalban indulás jogának elnyerésével is. Számunkra óriási eredmény, hogy bejutottunk az elődöntőbe, mivel nagyon szerény anyagi körülmények közt tartjuk életben a kecskeméti vízilabdát. Természetesen, amennyiben bejutunk a fináléba, mindent elkövetünk a végső győzelem érdekében, de az esetleges feljutás komoly fejtörést okozna a szakosztály vezetésének. Van egy minden igényt kielégítő elsőosztályú versenyuszodánk, lenne egy elsőosztályú joggal rendelkező csapatunk, ehhez képest egy nagyon szerény költségvetésünk. Nehéz lenne feloldani ezt az ellentmondást, s megteremteni az élvonalban szereplés körülményeit – jegyezte meg Simon Gábor.

Rajtmár István Vízmű HPKVE-ESMTK – Kecskeméti SI 2-8 (0-1, 2-2, 0-3, 0-2) OB I/B-es férfimérkőzés a négy közé jutásért, Budapest, Kőér u. Vezette: Vogel, Horváth M.

Kecskeméti SI: HARKAI - Varga I. 1, Bácsi M., HARTMAN J. 2, KISS Á. 3, Jenei V.T., HERÓDEK B. 2. Cs.. Szabó Bo.,Varga B., Dongó T., Bajáki D., Szilágyi B.(k). Edző: Somossy József, Simon Gábor.

Harkaiék idegenben harcolták ki a továbbjutást -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!