Sport Bács-Kiskun

2011.12.11. 14:23

Durva pofonok a K1 és MMA gálán - fotókkal

Ki lehetett éhezve a kecskeméti közönség a jó K1 és MMA versenyekre, mert szinte zsúfolásig megtelt a Messzi István sportcsarnok a küzdősport gála szombati mérkőzésein. Az est fénypontja volt, amikor Tóth András, a Kecskeméti Thai-boksz Klub vezetőedzője és versenyzője, a WPKC Európa-bajnoki cím mérkőzésén legyőzte horvát ellenfelét, ezzel ő vehette át a címmel járó övet.

Sz. T.

A gála bemutató mérkőzésekkel kezdődött, majd tizenkét amatőr pár lépett a szorítóba. Egy kivétellel valamennyi csata a K1 szabályai szerint zajlott. A tizenkét találkozóból hat technikai ko-val ért véget. Mindössze egy komolyabb sérülés történt, az utolsó mérkőzésen Juroncsik Patrik feje egy rúgás következtében felrepedt.

A profik találkozóját a két veterán harcos, Hali László és a keceli Vancsik Nándor MMA küzdelme vezette be. Vancsik esélyt sem adott ellenfelének, és a második menetben ko-val nyert. Érdekességnek számított két hölgy párviadala, amit szintén az MMA szabályai szerint vívtak. A keceli Vincze Lilla nagy küzdelemben győzte le a debreceni Rácz Irént.

A gála talán legjobb mérkőzést a román Monteanu Marius és Imre Zsolt vívta. A keceli versenyzőre egyszer rá kellett számolni, de utána megtáltosodott, és biztos győzelmet aratott. A legrövidebb találkozót a legrutinosabb magyar MMA versenyző, a ceglédi Halmi Viktor vívta, aki egy perc alatt győzte le román ellenfelét.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A durva pofonok ellenére csak egy komolyabb sérülés történt
[/caption]

Az est főmérkőzése a horvát Neno Alilovic és a kecskeméti Tóth András párharca volt, ami WKPC 95 kilogrammos súlycsoportjában zajlott. A horvát versenyző magabiztosan jött be a ringbe, míg Tóth szerényen hallgatta végig a himnuszokat. Az öt menetre tervezett viadal első menetében nem volt különbség a két fél között. A második menetben azonban Tóth egy jó rúgás következtében földre küldte ellenfelét, akit kiszámoltak. A WKPC Európa-bajnoki övét így ő szerezte meg. A nézők ujjongva ünnepelték a győztest.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tóth András a Kecskeméti Thai-boksz Klub vezetőedzője és versenyzője, a WPKC Európa-bajnoki cím mérkőzésén legyőzte horvát ellenfelét, ezzel ő vehette át a címmel járó övet
[/caption]

Amatőr eredmények, elől a győztesek: Kyokushinkai 65 kg: Horváth Henrik-Korpai Roland, K1 57 kg Kovács Gábor-Kumpik Krisztián, 60kg Nagy Máté-Szecsődi Márk tko, 75 kg Gyóni László-Aszódi Péter tko, 81 kg Horváth Árpád-Fülöp István tko, 60 kg Hudák Roland-Kovács Norbert tko, 75 kg Nagy Dániel-Máté Szabolcs, 71 kg Lucza Gábor-Barcsi Krisztián tko, 75 kg Tóth Levente-Opauszki Pál, 86 kg Gyurkó József-Csősz István, 67 kg Pelle Norbert-Farkas Bálint, 67 kg Németh Ádám-Juroncsik Patrik tko.

Profik, elől a győztesek: MMA 78 kg Vancsik Nándor-Halik László ko, K1 Molnár Benjamin-Tohai Péter, MMA 60 kg Vincze Lilla-Rácz Irén, K1 75 kg Vidákovics Patrik-Mága Márk, MMA 72 kg Benkő László-Volen Adrián ko, K1 83 kg Imre Zsolt-Monteaunu Marius, MMA 75 kg Vikker Dániel-Baniosi Dorin ko, 95 kg K1 Brunner Tihamér-Szuhányi Gyula ko,  MMA 81 kg Halmi Viktor-Cainc Gazibaro ko, K1 95 kg Tóth András-Neno Alilovic ko.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!