Sport Bács-Kiskun

2011.12.03. 11:09

Douchev-Janics Natasa megmutatta kislányát

Két edzőtábor között csak néhány napot tölt szegedi otthonában Douchev-Janics Natasa. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok kajakosa Bulgária után hétfőn Portugália felé veszi az irányt, ahonnan március végéig biztosan nem jön haza - derült ki a versenyző szegedi sajtótájékoztatóján.

harmonet.hu

Az eseményen a sportoló először mutatta meg a sajtónak szeptemberben született gyermekét, Milanát. A találkozás rövid volt, mert a kislány megkapta a korának megfelelő oltásokat, emiatt pedig kisebb lázzal küzdött.

"Nagyon jó dolgom van, hiszen tökéletesek a napjaim. Sokat edzek, és sokat vagyok a kislánnyal is. Nevetés, kacagás jellemzi a mindennapokat amellett, hogy tényleg komoly edzésmunkát végzek el. Portugáliába éppen miatta megyünk ilyen hosszú időre, hiszen Bulgáriából hazafelé jövet megtapasztaltam, mennyire megviselte az út, nem jó neki a sok változás. A jövő évi olimpiai válogatókon egyesben, Kovács Katival párosban és négyesben is elindulok, bár az utóbbi összeállítása a szövetségi kapitány döntése lesz" - mondta Douchev-Janics, hozzátéve, hogy sokat köszönhet a szövetségnek, a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a klubjának        
 
 
A kajakost kislánya mellett elkíséri Portugáliába férje, Andrian Douchev, annak 19 éves fia - aki az idei, szegedi világbajnokságon török színekben B döntőt nyert, de a tervek szerint Magyarországon folytatja a pályafutását -, illetve Natasa barátnője, aki pedig Milanára vigyáz. Később csatlakozik majd hozzájuk két fiatal szegedi versenyző, Horváth Alexandra és Kárász Anna is, irja a harmonet.hu

Az összejövetelen Storcz Botond szövetségi kapitány is megjelent, aki folyamatosan nyomon követi a válogatottak felkészülését, így Douchev-Janicsét is.

"Amikor Natasa megtudta, hogy gyermeket vár, azonnal, tudatosan a londoni olimpiára fókuszált. Amikor a közelmúltban, Bulgáriában meglátogattam, azt láttam, azt kaptam, amit vártam. Kérdés, hogyan tér majd vissza, de én nem féltem őt" - mondta Storcz.

A mai eseményre a háromszoros olimpiai bajnok kajakos meghívott száz gyereket, ők a EDF DÉMÁSZ Szeged VE és a versenyző jóvoltából ajándékcsomagot kaptak.

"Még jobban értékelem a fiatalok sportolását, mióta nekem is megszületett Milana. A gyerekek még inkább sikerre éhesek, mint a felnőttek, és örülök, hogy most az alapítványomon keresztül végre jutott időm velük foglalkozni" - jegyezte meg az olimpiai bajnok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!