Sport Bács-Kiskun

2011.11.29. 17:16

Tisztes helytállás a sakk NB I-ben

A kecskeméti Tóth László SE élvonalbeli sakkcsapata lejátszotta az őszi utolsó mérkőzését. A 4. fordulóban az élen álló Szombathelyi Haladás csapata volt az ellenfél.

R. I.

A papírforma két számjegyű szombathelyi győzelmet ígért, hiszen a kecskemétiek ellenfele hat nemzetközi nagymesterrel ült asztalhoz. A kiesés rémétől fenyegetett kecskemétiek óriási küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. Háromórányi játék után csak 2,5 -1,5 arányban vezetett az ellenfél. A túlerőben lévő hazaiak a szívósan küzdő vendégek ellen hosszú csatákban kerekedtek felül.

Különösen értékes a két szerb fiatal Nestorovic Nikola és Lazar teljesítménye a Tóth László SE-ből. Akik két nagy tehetséggel, Rapport és Prohászka nagymesterekkel szemben értek el döntetlent. A csapatvezető Sárosi Zoltán is 200 pont értékszám hátránnyal, amely igen jelentős a sakkjátékban, harcolt ki döntetlent.

További félpont-szerzők: Brandics és Vámos. Sajnos győzelemre nem igazán volt esély egyetlen partiban sem, a biztos dobogó esélyes Haladással szemben.

A végeredmény: Haladás VSE -Tóth László SE 9,5 - 2,5.
A Tóth László SE továbbra is az utolsó 12. helyezett a bajnokságban. Most két hónap szünet következik, de már látható, hogy két erős magyar játékos nagyon hiányzik az él táblákról. Sajnos anyagiak hiányában a biztos bent maradás biztosítására, további erősítésekre nem volt lehetőség a bajnokság kezdetén. A csapat nagy küzdőszellemmel próbálja menteni helyzetét a tavaszi idényben.

A Tóth László SE tartalékcsapata az NB II-es bajnokságban, a másik kecskeméti csapat, a TÁKISZ SE ellen játszott és fölényes 9-3 arányú győzelmet aratott. A csapat már a második helyen áll és küzd az aranyéremért tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!