Sport Bács-Kiskun

2011.09.11. 08:56

Szivics tényleg elmegy a bírók miatt?

A tegnapi KTE - Vasas (1-1) után Tomiszlav Szivics, a kecskeméti gárda vezetőedzője lemondott posztjáról.

baon.hu

Végig fölényben játszott a Kecskemét, de végül csak egy pontot szerzett a Vasas ellen az OTP Bank Ligában. A lilák edzője kifakadt a bíróra.

A Kecskemét az első pillanatoktól fogva a Vasas saját térfelére szorította a játékot, gyorsan dűlőre akarták vinni a dolgot a hazaiak.

Először volt a kezdőben bajnoki meccsen a Videotontól érkezett Lencse László, aki Gyurcsó és Bori társaságában rohamozta a kaput. A középpályások elsősorban a már négygólos Gyurcsót keresték, de nem mindig találták. Az első igazi hazai kapuralövés a 10. percben érkezett, Mohl lőtt Ilizi ölébe.

A 14. percben Bori tekert, de a szlovák kapus ismét a helyén volt. Ekkorra már a Vasas is túlvolt egy helyzeten, egy gyors kontra után Dajic találta magát szembe a 16-os vonalával (tisztán), de elcsúszott. A 17. percben Simic adott középre, Németh nem mozdult a labdára, de szerencséjére más sem. A 21. percben egy remek kontra után Gyurcsó adott középre, Alempijevic Ilizibe lőtt, nagy helyzet volt, remekül védett az angyalföldiek hálóőre.

A 38. percben gyönyörű támadást vezetett a KTE: Bori adott kötényt védőjének a bal oldalon, középre adott, Lencse pedig félfordulattal lőtt, Ilizi nagy bravúrral tolta szögletre a labdát.A 43. percben góllá érett a kecskeméti fölény, Savic indította 40 méteres átadással Lencsét, aki lefutotta Gáspárt, és egy sprint után kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

A második félidő elején a kecskeméti B-közép egy ápolási szünetet kihasználva Urbányi Istvánt, a csapat korábbi vezetőedzőjét kezdte el emlegetni, ő utánpótlás-felelősként térhet vissza a lilákhoz (korábban egyébként feljelentette pénze elmaradásáért a KTE-t).

Az 50. percben egy kontra után Gyurcsó lőtt alig fölé, majd Bori hamarkodott el egy villámgyors kontrabefejezést.Az 55. percben ismét Lencse kapott egy parádés labdát, alig emelt mellé. A kecskemétiek a második félidőt is végigtámadták, de a Vasas kontrái veszélyesek voltak, benne volt a levegőben egy vendéggól.

És meg is érkezett, a 83. percben. Egy szögletrúgást követően Mehmedagic fejelt Németh kapujába (1-1). Még indított egy rohamot a hazai csapat, de ez eredményre már nem vezetett, sőt, a végén a Vasas is gólt szerezhetett volna, miután Mohl eladta a labdát saját kapuja előtt - írja a sport24.hu.

A mérkőzést követően Tomiszlav Szivics benyújtotta lemondását. A Kecskeméti TE szerb vezetőedzője a Vasas ellen 1-1-es döntetlenre végződő mérkőzést követő sajtótájékoztatón rendkívül feszülten nyilatkozott, és közölte a jelenlévőkkel, hogy a csapatát érő sorozatos játékvezetői tévedések miatt benyújtja lemondását a többségi tulajdonos Rózsa Pálnak.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szivics már a mérkőzés alatt feszült volt
[/caption]

A már a meccs alatt is szokatlanul ideges Szivics belépője sokatmondó volt: amint belépett a Széktói Stadion “sajtótermébe” egy nagyot rúgott az “első szembejövő székbe”, ezzel hatásosan jelezve, hogy nincs társasági kedvében. Akárhogy is, kollégája, Marijan Vlak értékelését meg kellett hallgatnia, addig vélhetően pedig saját levében forrt, hiszen rövid szakmai értékelése után közölte a sajtó munkatársaival, hogy a mérkőzés után benyújtja lemondását:

- Nehéz meccsre számítottam, és úgy is lett. Tudtam, hogy a Vasas egy fegyelmezett csapat, amely védekezni fog, és csak a lehetőséget várja a kontrára. Az első félidőben 80:20 volt a labdabirtoklás aránya a javunkra, de csak egy gólt tudtunk szerezni – mondta a szerb szakember, majd rátért a fekete levesre: – Sok problémánk volt, nekem és a csapatnak is. Innentől kezdve kérem Rózsa urat, hogy találjon valaki mást a csapatnak, mert nem akarok tovább dolgozni. Nem bírom, hogy minden szerdán és szombaton emberelőny ellen kell játszanunk, ez durva, ez sok… Megtettem a maximumot, nem akarom szégyellni a családomat. Nem akarok többet dolgozni, mert nem győzöm a bírókat szerda-szombat ritmusban. Ez sok, amit csinálnak, az ellenőrök pedig csak engem büntetnek. Nyilván az az üzenet, hogy nincs nekem itt helyem. Bocsánat, én akkor nem is zavarok. Nem szeretnék a részletekről beszélni, és nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy rohangáljak a pályára, ez kicsit sok most már. A sajtótájékoztató után megmondom a tulajdonosoknak a döntésem, onnantól az ő kezükben van. Ez így nem mehet tovább, csak dolgozunk, dolgozunk, és múlt héten a Szolnok ellen, és szerdán az Újpest ellen is ez történik. Nem értem miről van szó, és nem akarok rosszat a klubnak – zárt Szivics, aki érkezéséhez hasonlóan feldúltan távozott.

Információink szerint a Kecskeméti TE többségi tulajdonosát, Rózsa Pált is igencsak meglepte Szivics bejelentése, amelyre leghamarabb vasárnap fog reagálni - vélekedik a kesport.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!