Sport Bács-Kiskun

2011.09.09. 14:30

Negyven sportág egy helyen

Pénteken kezdődött és még szombaton is látogatható a kecskeméti Szabadidő Központban a Nagy Sportágválasztó.

Gál Zita

Ujhidy Tibor, a rendezvény helyi főszervezője elmondta, negyven sportág települ ki erre a két napra a területre. Holnap is kint lesznek a város ismert sportolói: a kosarasok, a kézisek és a röplabdások is.

– Pénteken körülbelül kétezer diák látogatott el hozzánk szervezett keretek között, ami a tavalyi szám duplázását jelenti. Szombaton főleg a családok részvételére számítunk, hiszen nem csak a gyerekeket szeretnénk megszólítani, hanem a felnőtteket is – mondta Ujhidy Tibor, aki a rendezvény sikerét elsősorban annak interaktivitásában látja.

– A kiállítás nem passzív élmény, nem olyan, mintha a televízió képernyőjére bökve kellene hobbi- vagy profisportot választani. Itt minden a látogatók rendelkezésére áll ahhoz, hogy ki is próbálják a nekik tetsző testmozgást, beleértve a vízi sportokat is. Kivételt ez alól csak a technikai sportok jelentenek – sorolta a főszervező. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Pénteken körülbelül kétezer diák vett részt a Nagy Sportágválasztón
[/caption]

A ritkább és most Kecskeméten kipróbálható sportok közül kiemelte a nyári sít, a rögbit és az idén először megjelenő szablyavívást.
A Nagy Sportágválasztó 2007-ben indult Budapesten, néhány száz fős érdeklődés mellett. Hamarosan azonban olyan népszerű lett, hogy idén már az ország több mint húsz helyszínén rendezik meg, a látogatók száma pedig országosan a több tízezret is meghaladja. A rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható ma 10 órától 17 óráig.

Gál Zita Pénteken körülbelül kétezer diák vett részt a Nagy Sportágválasztón -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!