Sport Bács-Kiskun

2011.09.20. 16:05

A versenyben éli ki magát

Álmodott róla, de jobb volt a valóság. A bajai kistérség nevében versenyezve Molnár Gyöngyi nyerte meg vasárnap a Nemzeti Vágtát.

Kubatovics Tamás

A tavalyi második helyezés után az idei Bácskai Vágta győzteseként vágott neki a nagy versenynek, aminek végén ő emelhette magasba ’48-as huszárszablyát és vehette át a fődíjat.

– Hihetetlenül telnek a napok, rengetegen keresnek. Furcsa érzés visszazökkenni a hétköznapokba, még nem tudtam kipihenni magam – mondta Molnár Gyöngyi, aki családjával, gyermekeivel szeretné tölteni a következő időszakot. A tíz hónapos Sára már érzékeltette, hogy hiányzik neki édesanyja, az óvodás Lackót pedig jelenleg leginkább a győztesnek járó kard izgatja.

– Óriási a különbség az első és a második helyezés között! Iszonyatosan szuper érzés, nem lehet szavakba foglalni, elmondani a győzelmi mámort. Talán hasonlítható egy kicsit az anyaság érzéséhez, közvetlenül utána áll az élmények rangsorában. Egyébként rengeteget álmodtam a versenyről, az utolsó két hétben a délutáni pihenések idején mindig lejátszódott előttem, ráadásul mindig más eredménnyel. De a valóság egészen más volt, most az életben bármelyik álomnál jobban érezhettem magam.

Persze nagyon megterhelő volt a verseny, fizikailag és szellemileg egyaránt. A szurkolók jelenléte nagyon sok erőt adott mindezek elviseléséhez. Bíztam a lovamban és magamban, hiszen a verseny csapatmunka. Futam közben nincs idő gondolkodni, se nem láttam, se nem hallottam, csak a lóra és magamra koncentráltam. Úgy érzem, ebben a versenyben tudom magam igazán kiélni, én ezt nagyon szeretem. A különböző versenyeken elnyert díjak most már kapnak idehaza egy tiszteletreméltó, szép vitrint – vallott érzéseiről. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Molnár Gyöngyi és Geszti Péter
[/caption]

Ezúttal a bajai kistérség képviseletében versenyzett, a Bácskai Vágta győzteseként. A májusi selejtezőn Nemesnádudvar nevében indult, most Sükösd honlapján szülőhelyének is dicsőséget szerző hírességként említik, Érsekhalma szintén büszkeségei között tartja számon. Két éve Hajnit lovagolva nyerte a bajai selejtezőt, idén Lady Quickstep nyergében ülve ismételt. A hétvégén viszont Malőrrel vágtázott Budapesten, ahogy tavaly is.

– Sükösdön születtem, 25 évig ott éltem, a nemesnádudvari iskolába jártam, fiam most ott óvodás, párom érsekhalmi, és lovaim is ott vannak, viszont az otthonunk Hajóson van – számolt be kötődéseiről, majd lovairól beszélt elragadtatva. – Mindegyik lovamhoz nagyon erős az érzelmi kötődésem. Hajnival együtt nőttem fel, sérülése miatt már nem versenyez, hobbi ló. Lady Quickstep szintén ilyen, de tavasszal Malőr sérülés miatt vele indultam a Bácskai Vágtán. Malőrről pedig mit is mondhatnék egy ilyen győzelem után? Egy csupa szív ló, szeretetéhes, nagyon jó fej mén – sorolta a bajnok.

Molnár Gyöngyi nem titkolja, hogy további tervei vannak a vágtával: – Rövidesen hazajön a paci, itthon szeretném neki biztosítani a pihenést. Aztán majd egy idő után készülni kell a jövő évi versenyre. Szeretném megvédeni a címet, ez még senkinek sem sikerült. Állítólag az nehezebb mint megszerezni. Megpróbálom, mert nagyon jó volt ott állni a dobogón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!