Sport Bács-Kiskun

2011.08.29. 17:52

Trokán Nóra Barack nyergében áll rajthoz

Minden eddiginél erősebb mezőnnyel startol az idei Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutama! - derült ki a legutóbbi szintfelmérésen, amelyen természetesen ott volt Trokán Nóra is.

Rákász Judit

A kecskeméti Katona József Színház művésze szinte egyszerre tanult meg járni és lovagolni. Háromévesen ült először lovon, s azóta folyamatosan jelen van életében a lovaglás. Az egyetemi évek alatt kevesebb ideje jutott kedvenc sportjára, így hosszabb szünet után ragadott gyeplőt, hogy felkészüljön vágtára. A szeptember 18-ai jótékonysági futamon a hétéves Barack nyergében áll rajthoz.

– A budapesti Lovas Akadémián készülök a versenyre – mesélte Nóra, amikor az előkészületekről kérdeztük. – Barack nagyon gyors, úgy érzem, egyre inkább összeszokunk. Szerencsére a nyáron sokat tudtam lovagolni. Most, hogy elkezdődtek a színházi próbák, jobban be kell osztanom az időmet, de amikor csak tehetem, eljárok lovagolni.
Az alapos felkészülésre és rutinra szükség is van, hiszen a Hősök terén megrendezett verseny nem veszélytelen. A sztárfutamban öt versenyző – Trokán Nóra, Szöllősy György, Kaszás Géza, Hajas László és Kunkli Tivadar – méri össze tudását. A jótékonysági esemény a városok és falvak ünnepének egyik legnépszerűbb programja. A résztvevők az általuk választott alapítványnak ajánlják föl nyereményüket: a győztes 100 ezer forintot, a mezőny többi tagja 50 ezer forintot. A futam a Nemzeti Vágta utolsó napján, vasárnap délután rajtol. Nóra legfontosabb célja, hogy biztonságosan célba érjen a nagy élményt jelentő versenyen.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Trokán Nóra Fotó: trokannora.com
[/caption]

– A pálya keskeny és kanyargós, tehát nagyon oda kell figyelnünk egymásra. A korábbiaknál jobb a helyzet abból a szempontból, hogy a futam valamennyi résztvevője gyakorlott lovasnak számít. De így is észnél kell lenni. Sokan leszünk a pályán, és ha bárki bukik – bár nagyon remélem, hogy nem lesz ilyen –, a többieknek meg kell oldaniuk a helyzetet. Amikor a 2008-as versenyen Hajas László bukott, Pintér Tibor lovagolt mögötte, aki köztudottan rutinos lovas. Ennek ellenére iszonyatos lélekjelenlétre volt szüksége, hogy ne legyen nagyobb baj belőle. Megpróbálok részt venni a versenyben, de számomra fontosabb a győzelemnél, hogy mindannyian épségben érjünk célba.

<!-- Trokán Nóra Barack nyergében áll rajthoz Minden eddiginél erősebb mezőnnyel startol az idei Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutama! - derült ki a legutóbbi szintfelmérésen, amelyen természetesen ott volt Trokán Nóra is. Rákász Judit Trokán Nóra Fotó: trokannora.com -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!