Sport Bács-Kiskun

2011.07.08. 09:06

Szabadkáról jön a Baja új edzője, jó ajánlólevéllel

Stevan Cupic irányítja a Bajai NKK kosaras hölgyeit a jövőben, jelentette be tegnap a klub.

Kubatovics Tamás

A 38 éves edző korábban már dolgozott Magyarországon, a nagykanizsai hölgyek mester volt az élvonalban, egy évtizede szerbiai női csapatoknál dolgozik. Rátgéber László ajánlotta – másokkal együtt – a bajaiak figyelmébe.

– Peresztegi Nagy Ákos munkájával elégedettek voltunk, hiszen a tavaly elkért 7. hely jó eredmény. Bízunk benne, hogy az új mester ennél is jobbra sarkalja a csapatot – fogalmazott Mészáros Szilárd, klubelnök a bemutatáson. Hangsúlyozta: felelősen gazdálkodva, reális célokat kijelölve kívánják működtetni a klubot, a keret kialakításában az új edzőnek is lesz szava. Ezen a téren még sok az ismeretlen, hiszen a Szolnok, a Szeged és a Pécs bizonytalan jövője jelentősen átalakíthatja a piacot. Elmondta: Bálint Réka bejelentette távozási szándékát, ám a Szekszárd még nem jelentkezett az élő szerződéssel rendelkező játékosért.

Búcsú Lajos alpolgármester – a bajai labdarúgók elnöke – kiemelte: Rátgéber László ajánlása olyan, mintha Guardiola javasolt volna valakit a focisták kispadjára. Reményét fejezte ki, hogy a sportfinanszírozási törvény lehetőségeivel élnek a látványsportágak vezetői és jövőre az ágazatba érkező pénz jó részét már nem az önkormányzat fogja fizetni.

Stevan Cupic szerint jó csapatot örökölt, megígérte, hogy sok munka lesz az augusztusban kezdődő felkészülés során. Látványosan és az eddigieknél gyorsabban játszó csapatot szeretne, amiben a helyi fiatalok egyre nagyobb szerepet kapnak. Kérdésre válaszolva kifejtette: a keret kialakításáról, lehetőségekről  még egyeztetni kell a vezetőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!