Sport Bács-Kiskun

2011.03.04. 15:38

Tánc és testedzés: kipróbáltuk, milyen a latin fitnesz

Bulizni és karcsúsodni egyszerre? Első hallásra furcsának tűnhet, de van ilyen. Ötvözhetjük a szórakozást és az alakformálást egy újszerű edzésstílusban: a latin fitneszben.

Pásztor Andrea

Kecskeméten márciusban, a Szi-Dó Spinracing teremben indult ilyen óra Illés Tóth Orsolya aerobic edző vezetésével. A program mottója – Vége az unalmas fitneszóráknak! – igencsak kíváncsivá tett minket, ezért kipróbáltuk, mit is jelent ez az új irányzat.

A szórólap sokat ígérő: pergő ritmus, szenvedélyes dallamok, salsa, merengue – mintha csak egy kubai partira invitálnának minket, közben viszont kemény edzést is kilátásba helyeznek. Gyanús, hogyan férhet meg a kettő együtt, ezért bejelentkezünk az egyik nyílt napra, hogy megtudjuk, mi is az igazság.

Szűk nadrágos lányok és asszonyok gyülekeznek a teremben, látható izgalommal az arcukon. Ők se tudják, mire is számítsanak. Aztán elénk libben Orsi, és beavat a latin fittness lényegébe. Kiderül, hogy nem csak táncmulatságra jöttünk, keményen meg is mozgat majd minket, ígéretét pedig rövid bevezetője után gyorsan valóra is váltja. Tüzes ritmusokra végezzük a bevezetést, a sokak számára ismert fitnesz mozdulatok azonban itt mintha új értelmezést nyernének. Gyöngyöznek a homlokok, feszülnek az izmok, az arcunkról azonban nem olvad le a mosoly. Mindenki lelkesen, örömmel követi Orsi szédítő figuráit.

Be kell vallanom, nem tartozom az edzett aerobikosok közé, kicsit tartottam is attól, hogy bírom majd az órát, de gyorsan rájöttem, hogy a jó hangulat, a kiváló társaság óriási energiát adhat az embernek. Gond nélkül végigcsináltam a bemelegítést, majd elérkezett a várva várt táncos program. Salsa, merengue, bachata, regaeton, cumbia – eddig olyan bonyolultnak tűntek számomra ezek a táncok, hogy inkább csak messziről csodáltam művelőiket. Itt azonban nincs mese, bele kell vágni!

Edzőnk lépésről lépésre mutatja be a mozdulatokat, majd előbb kicsit sután, később egyre ügyesebben mi is követjük őt. Ring a csípő, egyre gyorsabb a ritmus, egyszerre mozdulnak a lábak, és szinte észrevétlenül jutunk el odáig, hogy már nem Orsit figyeljük. Maguktól jönnek a lépések, átéljük a közös tánc örömét, mintha csak egy forró hangulatú buliban lennénk. Elszaladt az egy óra, el sem hisszük, milyen gyorsan. Pihegve, kipirulva, beszéljük meg, milyen jólesett ez az esti program, testünknek, lelkünknek egyaránt.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ahogy a képek is bizonyítják, jó hangulat uralkodott az egész edzésen
[/caption]

Edzőnk az óra végén beavat minket a latin fitnesz jótékony hatásának titkaiba is. – Amellett, hogy zsírt égetünk, alakunkat formáljuk az órákon, ez a mozgás izomtónusfokozó, jótékony hatással van a vérkeringésre, ugyanakkor javítja az állóképességünket is – magyaráz Orsi. Talán még ennél is fontosabb, hogy ezek a mozdulatok a nőiességünkre is hatnak, boldogsággal töltenek el, ami erőt adhat akár egész hétre.

Annyi biztos, hogy remekül éreztük magunkat. Másnap jóleső izomlázzal és azzal az elhatározással ébredtem, hogy amit itt tanultam, mindenképp be kell mutatnom egy „igazi” salsa bulin is…

Pásztor Andrea Ahogy a képek is bizonyítják, jó hangulat uralkodott az egész edzésen -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!