Sport Bács-Kiskun

2011.03.20. 14:51

A T.O.M. Controll Kecskemét vasakarattal verte a vasiakat

A bajnoki idény legjobb olyan hazai mérkőzését játszotta a T.O.M. Controll élvonalbeli férfikosárlabda együttese, amelyet a remek játék mellett meg is nyert a táblázaton előkelőbb helyen álló, ezért jóval esélyesebb csapat ellen.

PN

Fotó: BANCZIK ROBERT

Szombat este a MJUS-Körmend látogatott a Messzi István Sportcsarnokba, ahol kitűnő hangulat várta a két együttes összecsapását. Az első negyed elején úgy tűnt, hogy a már biztosan a legjobb négybe jutó vasi gárda könnyedén behúzza újabb bajnoki győzelmét. A 4. percben Trummer Rudolf tripláját követően már 12-4-re vezettek a vendégek, s viszonylag könnyedén szereztek pontokat a görcsösen kosarazó hazaiak ellen. 

A kecskeméti szurkolók által remélt fordulat a második negyed közepén következett be, amikor Hrvoje Orsulics találata után, 28-30-nál a körmendiek időt kértek. Sabáli Balázs edző érezhette, hogy baj van, de nem tudott olyat mondani játékosainak, hogy azok megfékezhették volna a lendületbe jött házigazdákat. Ivan Siriscsevics a 18. percben érte el azt a három pontost, amellyel 38-35-re, a mérkőzésen először, átvette a vezetést a hazai gárda. Látványosan  zárta a játékrészt a Kecskemét: előbb Witmann Krisztián szórt egy triplát a „szögletzászló” mellől, majd Orsulics a levegőben úszva dobott szép kosarat, 43-37-re vezetett a hosszú szünetben a KSE.

A harmadik etapban tovább növelte előnyét a magabiztosan kosarazó Kecskemét. A 28. percben Csorvási Milán váltott pontokra két büntetőt, s ekkor 63-48 volt az állás, de az utolsó szünet előtt tíz pontra feljött a Körmend, 65-55.

A záró negyed hihetetlen izgalmakat hozott, a távolról kitőnően célzó vendégek közelebb lopakodtak a kissé elbizonytalanodó és a kelleténél többet hibázó hírös városiakhoz. Bő egy perccel e vége előtt Orsulics kihagyta a kihagyhatatlant, miközben az ellennél Németh „Isti” bevágott egy triplát, 73-71! 

Tombolt a hazai publikum, régen volt ilyen hangulat a Messziben! Talán ez is segítette Witt-mannt és Jerome LaGrange-t, hogy büntetőből betaláljon, s ezzel 75-71 (20-26, 23-11, 22-18, 10-16)-ra nyert a kecskeméti együttes. Ez azt jelenti, hogy a KSE esélyes  az 5. helyre, s a playoff-ban összejöhet a Körmend elleni pároscsata.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!