Sport Bács-Kiskun

2011.01.13. 07:03

Szegeden folytatódik a magyar teremfoci-sorozat

Január 15-én, szombaton, Szegeden rendezik meg az első, nyíregyházi állomásán nagy sikert arató Borsodi Nemzeti Teremlabdarúgó Bajnokság második selejtezőkörét.

baon.hu

Az NB III-as KITE Szeged a házigazda jogán kerülhetett be a profi csapatok közé, és az amatőr futballisták számára különleges lehetőség lesz, hogy élvonalbeli játékosok ellen mérethetik meg magukat, de lelkesedésükkel könnyedén kompenzálhatják a vendégek erőfölényét – olvashatjuk a pepsifoci.hu honlapján.


- Ezekben a napokban külön is készülünk a tornára, nagyon örülünk, hogy itt lehetünk és megmutathatjuk magunkat. Egész más játékot kell teremben játszani, mint nagypályán, de a felkészülés szempontjából hasznos ez a lehetőség, mert a futballisták felfrissülnek, kevésbé érzik monotonnak a munkát. Mivel a harmadosztályban a feljutás a célunk, szeretnénk erősíteni a tavaszi rajtig, s a terembajnokság jó lehetőség arra, hogy megfigyeljek néhány próbajátékost, akiknek szerződtetéséről hamarosan döntenünk kell - mondta Major László, a szegediek edzője.


A felkészülést szerdán megkezdő Lombard Pápánál a téli alapozás szerves részének tekintik a szombati teremfocit.
- Jól passzol a felkészülésünkbe a torna, hiszen szerdán kezdtük a munkát, s ez a néhány meccs jó. ráhangolódás lesz a későbbi edzésekre. Szeretnénk felkészülten érkezni Szegedre, ezért csütörtökön és pénteken speciális edzést tartunk: a műfüves kispályával megegyező méretű játéktéren tréningezünk, és a futballisták alkotják majd az élő palánkot. Új játékost nem láthatnak a szurkolók, egy nigériai futballistát várunk ugyan Pápára, de ő csak két hét múlva érkezik meg hozzánk - nyilatkozta Véber György, a pápaiak szakvezetője.
A Vasas játékosai is örömmel utaznak el a Borsodi Terembajnokságra, hiszen az jó alkalmat jelent a felkészülési időszak színesítésére, ráadásul az angyalföldieknél új játékosok is szerepelnek a szombati mérkőzéseken - árulta el Komjáti András vezetőedző.


- Csütörtökön és pénteken délelőtt teremben öt az öt ellen játszunk, és néhány speciális kispályás elemet is beiktattunk a felkészülésbe, de külön taktikai variációkkal nem készülünk. Németh Gáboron és Nikolov Balázson kívül más új játékos nem lesz velünk, nem vagyok híve a próbajátékosokkal való kísérletezésnek. A rendezvényt remek alkalomnak tartom arra, hogy a társaság jobban összecsiszolódjon a felkészülés elején.

Szabályok, belépők

Minden selejtező helyszínen 30x45 méteres műfüves pályát építenek, 5x2 méteres kapukkal. Az 5+1 fős csapatok 2x12 perces mérkőzéseket játszanak egymással. A Magyar Labdarúgó Szövetség a program összeállítása során arra törekedett, hogy egy kellemes hangulatú, családbarát rendezvényt hozzon létre, ezért a mérkőzések között színvonalas show-programokkal szolgálnak a rendezők, amelyek a családok minden tagjának kitűnő szórakozást ígérnek.
A selejtezőkre egységesen 1500 forintba kerülnek a belépők, melyek már kaphatók a helyszínen, a szegedi Városi Sportcsarnok pénztárában, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetségnél, a Profi Fotó Tisza Lajos 52. szám alatti üzletében, az FTC klubházban, és a jegyelado.hu internetes oldalon.

A menetrend

Január 15., Szeged


14.30 – Az A-csoport bemutatása
14.40 – Szeged - Vasas
15.10 – A B-csoport bemutatása
15.18 – Kecskeméti TE-Ereco - Szolnoki MÁV
15.50 – Vasas - Lombard Pápa Termál FC
16.45 – Ferencvárosi TC - Szolnoki MÁV
17.20 – Szeged - Lombard Pápa Termál FC
17.55 – Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE-Ereco
18.30 – DÖNTŐ (A csoport I. helyezettje - B csoport I. helyezettje)
19.28 – Eredményhirdetés


Forrás: pepsifoci.hu

baon.hu -->

Ezek is érdekelhetik